Žreb za polufinale Kupa: Večiti derbi u Humskoj!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 12:59

Mečevi na programu naredne srede

Partizan i Crvena zvezda odmeriće snage u polufinalu Kupa Srbije, odlučeno je danas žrebom na Terazijama. U drugom polufinalu Čukarički će dočekati Vojvodinu.

Proslavljeni jugoslovenski reprezentativac Ilija Petković prvo je iz ćupa izvukao ekipu Čukaričkog. Zatim se u njegovim rukama našla ceduljicama sa imenom Vojvodine. Već tada je bilo jasno da ćemo susret dva najpopularnija kluba u Srbiji gledati u polufinalu Kupa.

Izabrane vesti

Brzo je postalo jasno da će domaćin biti Partizan.. Crno-beli će, dakle, na travi stadiona u Humskoj imati šansu da izvuku sezonu i nastave nisku dobrih rezultata protiv večitog rivala, koja je počela upravo prošlogodišnjim finalom Kupa na Marakani.

Partizan je tada slavio pogotkom Bojana Ostojića (1:0). Dve sezone pre toga topčiderski giganti bili su, takođe, akteri završne predstave. I opet je slavio tim iz Humske golom Nikole Milenkovića, vrednim duple krune.

Zanimljivo je da je Crvena zvezda trofej u Kupu poslednji put osvojila 2012. godine, kada je upravo u polufinalu naletela na večitog rivala. Tim Roberta Prosinečkog slavio je ukupnim rezultatom – 4:0.

Polufinalni duel biće treća zvanična utakmica Partizana i Crvene zvezde ove sezone. Prvi ovosezonski derbi pripao je crno-belima, koji su slavili golovima Sume i Tošića. Na Marakani nije bilo golova.

Vrlo interesantan meč očekuje nas na Banovom brdu. Čukarički je dobio priliku da se trijumfom nad timom Nenada Lalatovića približi evropskoj sceni. Međutim, neće Brđanima biti lako i pored prednosti domaćeg terena. Ova dva tima sastala su se nedavno u prvenstvenom meču u Novom Sadu. Nije bilo pobednika (1:1).

Da nas očekuje neizvestan duel govori i činjenica da su prethoddna četiri susreta Čukaričkog i Vojvodine završena bez pobednika.

Trofej brani Partizan, koji je četiri puta uzastopno osvajao pehar. Pre crno-belih pobednik Kupa je bio Čukarčki, Vojvodina se radovala 2014. godine, dok je Crvena zvezda poslednji put slavila u ovom takmičenju 2012. godine. 


Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara