Fudbaleri Leotara (©Leotar)
Fudbaleri Leotara (©Leotar)

Zrinjski za potvrdu jesenje titule i rekord prvenstva, Leotar bez boda u Mostaru još od Modrića

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.12.21. | 09:58

Spušta se zavesa na prvi deo sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Posle četiri i po meseca fudbalske trke u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, na red je došlo i poslednje kolo prvog dela šampionata. Potom sledi zaslužena pauza.

Runda će biti otvorena danas u Mostaru, a dani vikenda rezervisani su za preostalih pet susreta, posle čega će biti spuštena zavesa na fudbalsku jesen u BiH.

Izabrane vesti

Još od prvog kola ove sezone, sredinom jula, Zrinjski se nekako izdvajao od ostalih ekipa. Kako je vreme prolazilo, Plemići su dominirali i imali svoj cilj, ne obazirući se na ostatak lige. Jedno vreme, za vrat im je disao Tuzla Siti i pratio ih u toj borbi za prvo mesto, međutim, ekipa Husrefa Musemića je usporila korak, te Zrinjski sa plus 10 ulazi u poslednje kolo.

Jesenja titula je već overena, a uz to, mostarski tim je postigao najviše (36), a primio daleko najmanje golova (šest), što dovoljno govori koliko trenutno odskače od ostatka lige. Vezao je osam uzastopnih pobeda, u fantastičnoj je seriji rezultata, a ima i priliku da ispiše novu istoriju Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naime, Zrinjski bi sa eventualna tri boda protiv Leotara došao do brojke od 48, što bi bio rekord, jer otkako se igra ovo takmičenje nijedna ekipa nije osvojila toliki broj bodova u prvom delu sezone.

18.00: (1,25) Zrinjski (5,20) Leotar (11,0)

Dakle, cilj je jasan. Proslaviti pobedu pred svojim navijačima, a sjajnu polusezonu krunisati ispisivanjem istorije.

"Želimo dobro da se prezentujemo bez obzira što je poslednje kolo. Zadovoljan sam kako momci i dalje treniraju, vlada dobra atmosfera i energija. Pobedom želimo da se oprostimo od navijača i zaokružimo jesen. Mogli bismo da dođemo do 48 bodova, što je najviše otkad postoji Premijer liga. Motivacije nam ne nedostaje, mi smo sportisti i želimo na odmor s pobedom", istakao je šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović, te dodao:

"Leotar ima četiri poraza u poslednje četiri utakmice i nekako mi izgleda kao da mu je pao entuzijazam. Na Policama nas je namučio, na kraju je Bilbija skinuo jednu loptu s gol linije i očekujem borbenog rivala i ovde. Očekujem nekakav blok gde će probati da nam preti iz kontri, spremni smo na to", jasan je Jakirović, koji u ovom duelu neće moći da računa na mladog veznjaka Ivana Bašića, dok su pod znakom pitanja Mario Tičinović i Dragan Juranović.

Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski)Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski)

Kada je reč o Leotaru, njemu će ovo da bude duel za čast i obraz, jer sve sem poraza je ravno senzaciji. Realno gledano, uoči početka sezone Trebinjci su bili jedni od glavnih pretendenata za ispadanje, budući da su sticajem okolnosti ušli u Premijer ligu. Međutim, dobrim rezultatima u prvom delu jeseni osvojili su solidnu zalihu bodova koja ih je stavila u nešto lagodniju situaciju.

Ipak, kriza u koju su zapali, dovela ih je u poziciju da im samo glava viri iz vode, jer imaju svega bod više u odnosu na mesto koje vodi u niži rang. S obzirom na to da svoj meč u subotu igraju Posušje i Rudar Prijedor, Leotaru bi poraz Pod Bijelim brijegom izvesno pogoršao situaciju, dok bi eventualni bod ili tri, bili žargonski rečeno, "kao kuća".

Svestan situacije u ovom trenutku je i trener Leotara Branislav Krunić.

"Ako statistički sagledamo stvari, nama ništa ne ide naruku u ovom momentu. Zrinjski je ubedljivo prvi, vezao je osam pobeda, ima najefikasniji napad, najbolju odbranu, a mi se nalazimo u seriji od četiri poraza. Takođe, nama će nedostajati veliki broj igrača. Milović, Prebiračević i Marko Perišić imaju kartone, Todorović je na pozajmici iz Zrinjskog i nema pravo nastupa, Mićunović je već odavno povređen, Đurić je povređen protiv Veleža, a pod znakom pitanja su Paranos i Zec. Takođe, tradicija nije na našoj strani, jer je Leotar samo jednom uspeo da ostane neporažen protiv Zrinjskog u Mostaru. Dobro se sećam te utakmice pre gotovo 18 godina, jer je na drugoj strani bio Luka Modrić, kasnije najbolji fudbaler planete. Bez obzira na sve, mi ćemo pokušati da damo maksimum, jer u borbi za opstanak bitna je i gol-razlika i gledaćemo da što 'skuplje prodamo kožu' protiv Zrinjskog koji je apsolutni favorit. Izostanak velikog broja igrača za neku utakmicu tokom sezone je normalna stvar u fudbalu. Nama se to dešava već drugi put, a to je prilika za igrače koji ih menjaju da pokažu svoj kvalitet i pokažu koliko klub može da računa na njih u nastavku prvenstva", kazao je Krunić.

Do sada, Zrinjski i Leotar su u Mostaru odigrali 11 utakmica, a samo jednom Leotar je uspeo da osvoji bod. Bilo je to davne 2003/04 sezone. Od tada, Trebinjci su upisali devet vezanih poraza, a u poslednjih šest nisu uspeli da zatresu mrežu. U prvom ovosezonskom meču, igranom u Trebinju, bilo je 1:0 za Zrinjski.


tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU ligeZrinjskiLeotar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara