Dejan Zukić i menadžer mu - Goran Lovre
Dejan Zukić i menadžer mu - Goran Lovre

Zukić zvanično u Volfzbergeru, Voši 900.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 11:29

Dosadašnji kapiten Vojvodine ostvario prvi inostrani angažman

Transfer najavljen prethodnih dana zvanično je realizovan, te je Dejan Zukić zadužio opremu Volfzbergera.

Dosadašnji kapiten Vojvodine prelaskom u redove austrijskog bundesligaša je ostvario prvi inostrani angažman i ujedno prvi transfer s obzirom na to da je čitav dosadašnji fudbalski put prošao u redovima Novosađana.

Izabrane vesti

Još bitnije, Zukić je postao najskuplji igrač u istoriji austrijskog kluba, pošto će Volfzberger prema saznanjima Mozzart Sporta na ime obeštećenja Voši uplatiti 900.000 evra. Mogli su Novosađani da zarade i preko milion (konkretno 1.200.000) da je Zukić prihvatio ponudu da se preseli u američku MLS ligu, ali odande se malo teže vraća u Evropu. Nudili su Amerikanci i značajno veću platu 23-godišnjem fudbaleru, ali je on iz sportskih razloga izabrao Volfzberger, jer smatra da bi preko Austrije mogao da se u budućnosti domogne i neke od liga petice.

Ugovor je potpisan na tri godine.

Zukić se afirmisao u dresu Stare dame za koju je debitovao proleća 2019. godine i od tada je upisao minute na 197 utakmica.

Centralni vezista je od prelaznog roka do prelaznog roka bio na radaru niza klubova, a u prethodnom periodu se govorilo o njegovom potencijalnom odlasku u Rusiju. Za fudbalskog arhitektu je interesovanje pokazao CSKA iz Moskve, međutim kasnije se pojavila informacija da je novi strateg Marko Nikolić istakao da mu igrač Zukićevog profila nije potreban.

Propale pregovore sa Armejcima očigledno je umeo da iskoristi Volfzberger koji je u prethodne dve sezone bio član bundesligaškog plej-auta.

Ovog leta član Vukova iz Austrije postao je još jedan srpski fudbaler Boris Matić, desni bek iz Zvezdine škole koji je stigao iz redova omladinaca crveno-belih.

Kada su u pitanju odlasci sa stadiona Karađorđe, prethodnih dana su najavljeni rastanci i sa Normanom Kembelom (ide u Dansku) i Markom Bjekovićem.


tagovi

Dejan ZukićFK VojvodinaVolfzberger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara