Žurka na San Mamesu: Berenger je Bask prvog reda!

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 20:34

Sosijedad se nije pojavio u velikom baskijskom derbiju – 2:1

Slaviće ove subote Bilbao do duboko u noć, maštaće u novom učešću Atletika u Ligi šampiona, diviće se snalažljivosti i hrabrosti Aleksa Berengera... Došao je Real Sosijedad na San Mames, oskoljen trijumfom u prošlom baskijskom derbiju, ali je ovogodišnji učesnik Lige šampiona, narodski rečeno, dobio po „tamburi“ na San Mamesu - 2:1.

San Sebastijan se nije pojavio na neprijateljskoj teritoriji, odigrao je, bez ikakve sumnje, jednu od najslabijih partija u sezoni. Mogao je samo da bude dekor crveno-bele žurke na San Mamesu. Počasni pogodak Ojarzabala došao je suviše kasno da bi domaćim igračima otep zasluženu pobedu.

Izabrane vesti

Da, tačno je da ni Atletik Bilbao nije blistao u velikom derbiju. Ali je tim Ernesa Valverdea igrao kako se igraju derbi utakmice. Sa viškom adrenalina, agresije i motiva. Videlo se to najbolje po trku Jurija Berčičea u akciji koja je prethodila prvom golu. Levi bek Atletika je pojeo teren, nije se dalo Guruzeti, ali je na pravom mestu bio Berenger.

Bilo je tada jasno da je glava Real Sosijedada na panju i teško može da izbegnwe egzekuciju. Igrao je u talasima Bibao, sa mnogo strasti... I zasluženo stigo do još jednog gola. Iz druge šanse. Pojavio se tada Niko Vilijams, dobio pas u dubinu, potom odigrao paralelu ka Guruzeti. Nije odbrana Real Sosijedada to valjano očistila, a Berenger je sve to pratio i postao Bask prvog reda.

Bilo je to nagoveštaj velike večeri, kao i podatka da će, bar na kratko, Bilbao stići do treće pozicije sa identičnim bodovnim učinkom kao Barselona. Odlične je poteze u drugom poluvremenu vukao Ernesto Valverde. Namerno je ubio ritam meča, izvlačenjem iz igre Guruzete i Berengera. Pojačao je odbranu i nije dozvolio Real Sosijedadu ni da pomisli da može da dođe do izjednačenja. Osnovu konstataciju nije oborio ni pogodak Ojarzabala.


ŠPANIJA 1 – 20. KOLO

Petak

Sevilja - Alaves 2:3 (0:2)

/Mir 70, Okampos 82pen - Tanalja 26, Garsija 40, Duarte 90/

Subota

Las Palmas - Viljareal 3:0 (1:0)

/Rodrigez 8, 63, Herzog 51/

Majorka - Selta 1:1 (1:1)

/Larin 43 - Aspas 10/

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 2:1 (2:0)

/Bernger 30 i 42 - Ojrazabal 87/

21.00: (1,75) Betis (3,50) Granada (5,00)

Nedelja

14.00: (4,90) Almerija (3,90) Đirona (1,70)

16.15: (2,90) Kadiz (3,00) Valensija (2,70)

Odloženo

Barselona - Osasuna

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano

Hetafe - Real Madrid

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Aleks BerengerErnesto Valverde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara