Zvanično: Amerikanci otpustili Maldinija

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.06.23. | 17:51

Legenda kluba odlazi nakon što je kao funkcionier pomogao klubu da osvoji prvu titulu posle 11 godina

Gotovo je, Paolo Maldini više nije direktor Milana. Takav epilog najavljen je posle burnog sastanka sa gazdom kluba Gerijem Kardinaleom, posle kojeg je najavljeno da će svoju funkciju u sportskom sektoru napustiti i Riki Masara.

Izabrane vesti

"Milan objavljuje da je Paolo Maldini okončao svoju ulogu u klubu, zaključno sa 5. junom 2023. godine. Zahvaljujemo mu se na godinama službe, doprinosu koji je imao u povratku kluba u Ligu šampiona i osvajanju titule u sezoni 2021/22. Njegove dnevne dužnosti preuzeće tim ljudi koji će usko sarađivati sa trenerom prvog tima i izveštavati izvršnom direktoru", stoji u zvaničnom saopštenju Rosonera.

Legendarni Maldini se u Milan vratio 2018. godine, kada je postao direktor sportske strategije i razvoja kluba, a u funkciju tehničkog direktora unapređen je 14. juna 2019. godine. Tri godine kasnije smatran je jednim od najzaslužnijih za stvaranje šampionskog tima Rosonera, koji je u sezoni 2021/2022. osvojio neočekivani "skudeto".

U klub je između ostalog doveo ključne igrače kao što su Teo Ernandez, Rafael Leao, Olivije Žiru, Fikajo Tomori i Majk Menjan.

U novembru prošle godine zajedno sa Masarom proglašen je sportskim direktorom godine na dodeli Globe Soccer Awards, mada mu danas mnogi zameraju da je napravio mnogo grešaka prošlog leta u procesu dovođenja igrača od kojih se očekivalo da će kvalitativno nadograditi šampionski tim Milana.


tagovi

Paolo MaldiniMilanGeri Kardinale

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara