Zvanično: Ančeloti u Realu tri godine

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.06.21. | 19:14

Kraljevski klub potvrdio dogovor sa Italijanom

Ni Alegri, Ni Konte, ni Poketino! Novi trener Real Madrida zvanično je Karlo Ančeloti objavio je najveći svetski klub na društvenim mrežama.

Ančeloti će potpisati ugovor sa Real Madridom i na taj način naslediti Zinedina Zidana na mestu šefa stručnog štaba tima koji je ove sezone ostao bez trofeja.

Izabrane vesti

Ančeloti nije bio prva opcija predsednika Real Madrida Florentina Pereza, ali posle nezavršenog posla sa Alegrijem i Pelegrinijem, čelnici Kraljevskog kluba odlučili su se za iskusnog Italijana.

I čoveka koji je između 2013. i 2015. godine već boravio na klupi Real Madrida i osvojio evropsku titulu. 

Podsetimo, prvi pik Florentina Pereza bio je Masimilijano Alegri, ali kako se ovaj odlučio za povratak u Torino krenula je licitacija. U jednom trenutku favorit je bio Raul, onda je u prvi plan izbio Antonio Konte, da bi informacije iz Francuske da je Poketino zatražio raskid ugovora sa Pari Sen Žermenom posle svega nekoliko meseci izbacile Argentinca u prvi plan. Na kraju, trijumf je odneo čovek na koga niko nije ozbiljno računao. Čak nije pominjan ni na onim najširim listama kandidata.

Italijan i Real bili su odličan spoj. Bio je obožavan u svlačionici, gajio pristojne odnose s pretpostavljenima, za dve godine doneo je četiri trofeja. Najvažniji je svakako "desima", deseta evropska kruna.

Italijanski stručnjak vodio je Real na 119 utakmica i zabeležio sledeći učinak: 89 pobeda, 14 remija, 16 poraza. Uspešnosti - 75%.


tagovi

Karlo AnćelotiFlorentino Peres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara