Mihajlo Banjac
Mihajlo Banjac

Zvanično: Banjac u Krasnodaru, TSC može da zaradi preko 2.500.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 21:12

Klub iz Bačke Topole napravio najveći posao u sopstvenoj istoriji

Pre dva dana smo najavili najveći posao u istiriji TSC-a, a danas je klub iz Bačke Topole potvrdio da je prodao svog najboljeg fudbalera. Mihajlo Banjac se seli u Krasnodar za 1.600.000 evra fiskno, bačko-topolčani će moći da prihoduju još 900.000 evra kroz bonuse, a zadržali su pravo i na 20 posto novca od naredne prodaje.

Svakako jedan od većih transfera srpskog fudbala ako izuzmemo fudbalere koji su odlazili iz Crvene zvezde i Partizana. Poslednjih godina prodaje nešto veće od Banjčeve, odnosno približnog ranga pravili su Čukarički sa Slobodanom Tedićem (Mančester Siti), Dimitrijem Kamenovićem (Lacio), Markom Rakonjcem (Lokomotiva Moskva), odnosno Voždovac kada je pre tri i po godine pustio Filipa Stuparevića u Voždovac.

Izabrane vesti

Sjajno je Banjac otvorio i aktuelnu sezonu Mozzart Bet Superlige Srbije, kao kapiten upisao gol i asistenciju u ubedljivom trijufmu protiv Čukaričkog na premijeri na Banovom Brdu, ali ispostavilo se da će to gotovo izvesno biti njegov prvi i poslednji meč u srpskoj eliti kada je reč o tekućoj takmičarskoj godini.

Zbog prošlosezonskog učinka od sedam golova i deset asistencija, zimus ga je poželela Crvena zvezda. TSC je tražio 1.000.000 evra, crveno-beli nudili 600.000, pa talentovani Novosađanin nije završio na Marakani.

Krasnodaru naravno nije strana praksa angažovanja srpskih fudbalera - pre pet godina Zvezda je prodala Bikovima Mihaila Ristića za 2.000.000 evra, godinu dana kasnije, doduše iz Anderlehta i to za 6.000.000 u ruske crno-zelene stigao je Uroš Spajić.

Nije ruskom klubu očigledno promakle sjajne partije nekadašnjeg veziste Inđije, niti činjenica da je sredinom decembra prošle godine bio strelac i asistent protiv šampiona Srbije. A skauti Krasnodara imali su prilike da se uvere u činjenicu da je Banjac sposoban da odgovori svim pozicijama u veznom redu.


tagovi

Mihajlo BanjacLetnji prelazni rok 2022Krasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara