Zvanično: Bogdan Planić potpisao za Al Ahli

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 19:40

Ugovor od 1.500.000 evra godišnje

Vraški težak izbor je bio ispred Bogdana Planića. Sa jedne strane ugovor kakav verovatno više nikada ne bi dobio, a ušao je u 30. godinu života, a sa druge šansa da igra Ligu šampiona u dresu Makabija iz Haife i to u grupi protiv Vlahovića i Kostića (Juventus), Mesija, Nejmara i Mbapea (PSŽ).

Ipak, poziv za Bliskog istoka, koji je omogućio Planiću zaradu da mirno spava do kraja života, pobedio je takmičarski izazov u elitnom evropskom kupu.

Izabrane vesti

Al Ahli iz Dubaija zvanično je potvrdio informaciju da je Bogdan Planić njegov novi igrač. Naravno, klub nije otkrio finansijske detalje dogovora, ali jesu još pre tri dana izraelski mediji: Al Ahli je platio otkupnu klauzulu koju je imao u ugovoru srpski defanzivac u visini od 1.800.000 evra, dok je Planić dobio trogodišnji ugovor, po kojem će zarađivati 1.500.000 evra godišnje. Zaista, ponuda koju je teško odbiti. Pogotovo što je u Haifi nekadašnji defanzivac Zvezde, Vojvodine, OFK Beograda imao tri puta manju zaradu.

Bio je Planić u jednom momentu ovog leta blizu prelaska u atinski AEK, čekao se samo dogovor klubova, ali Haifa nije pristajala na manje od otkupne klauzule, što je odbijalo Grke. Sve se okrenulo kada je Makabi izbacio Olimpijakos u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i kada su Izraelci i Planić osetili da bi mogli do grupe.

Na koncu je stigla ponuda od Al Ahlija kod koje su Makabiju bile vezane ruke, a Planić je posle trijumfalne večeri na beogradskoj Marakani rekao „da“ klubu iz Emirata i od danas je njegov član.

 


tagovi

bogdan planićMakabi HaifaAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara