Brajan Saragosa (©FCBayern.com)
Brajan Saragosa (©FCBayern.com)

Zvanično: Brajan Saragosa novi igrač Bajerna

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 14:10

Španac potpisao za Bavarce do 30. juna 2029. godine

Bajern Minhen je završio prvo pojačanje za sezonu 2024/2025. Kao što je najavljeno, reč je o krilnom napadaču Brajanu Saragosi, koji stiže iz Granade za 15.000.000 evra.

Da je posao gotov Bavarci su potvrdili objavom na svom sajtu.

Izabrane vesti

"Španski reprezentativac će dobiti petogodišnji ugovor do 30. juna 2029. godine", navodi se u saopštenju nemačkog kluba.

Bajern je prilično brzo završio ovaj transfer i uspeo da preduhitri RB Lajpcig, koji je takođe želeo 22-godišnjaka iz Malage.

"Brajan Saragosa je odlično, veoma brzo i okretno krilo koje se može koristiti na obe strane. On je nepredvidiv, opasan i veoma dobar u situacijama jedan na jedan. Ove godine je debitovao za seniorsku reprezentaciju Španije i ima veliki potencijal. Brajan je jedan od hitova u Španiji i već dugo je na našem radaru. On će nam pomoći da proširimo ofanzivne opcije. Želimo mu svaki uspeh sa Granadom do kraja sezone i radujemo se što će nam se pridružiti na leto", izjavio je sportski direktor bavarskog giganta, Kristof Frojnd.

Brajan Saragosa je ove sezone u 14 nastupa dao pet golova i imao dve asistencije, a ukupno je za Granadu igrao u 51 utakmici i dao 10 golova, uz tri asistencije. Pamtićemu navijači u Andaluziji partiju protiv Barselone iz oktobra, kada je bio dvostruki strelac u remiju 2:2. Prvi gol dao je već u prvom minutu, a nešto manje od pola sata kasnije ponovo se upisao u strelce, kada je bio brži i spretniji od Žila Kundea i Mark-Andrea ter Štegena i onda spoljnim delom kopače poslao loptu u mrežu.



tagovi

Bajern MinhenBundesligaBrajan Saragosa

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara