ZVANIČNO: Don Karlo se vratio!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.05.18. | 19:52

Napoli potvrdio

Satak vremena posle zvanične objave da je Mauricio Sari smenjen, usledila je još bombastičnija objava na Napolijevom sajtu.

Zvanično je potvrđeno: Karlo Anćeloti je novi trener Napolija!

Izabrane vesti

Ono što se najavljivalo prethodnih dana, sada je bilo i formalnu potvrdu. Anćeloti je potpisao trogodišnji ugovor sa Napolitancima vredan 6.500.000 evra po sezoni.

Anćeloti se vraća u Italiju posle devet godina kao trenerska zvezda. U ovom trenutku, Italijani nemaju veće trenersko ime od njega. Pre Napolija, u Italiji je vodio Ređanu, Parmu, Juventus i Milan gde je zabeležio najveće uspehe u karijeri i osvojio dve titule prvaka Evrope. Kasnije je radio u Čelsiju gde je osvojio Premijer ligu, u Francuskoj gde je osvajao domaće trofeje sa Pari Sen Žermenom, u madridskom Realu gde je takođe osvojio Ligu šampiona, potom i Bajernu sa kojim se okitio titulom prvaka Nemačke. Sada je došao u Napulj da vatrenim Napolitancima donese toliko željenu titulu prvaka Italije i prekine dominaciju Juventusa koji mu je verovatno najomraženiji klub s obzirom kako su se rastali. Međutim, Anćeloti za 13 godina rada u Seriji A ima samo jednu titulu sa Milanom zbog čega je često bio etiketiran kao trener za kup takmičenja, a ne za osvajanje liga. 

U Napulju ga ne čeka nimalo lak posao što se tiče saradnje sa kontorverznim Aurelijem De Laurentisom, ali s obzirom da je u karijeri radio sa Tancijem, Mođijem i Anjelijevima, Berluskonijem, Abramovičem, Al Kelaifijem, Perezom i Henesom, verovatno ima i recept za De Laurentisa. 

Već se nagađa i sa imenima pojačanja koja će Anćeloti dobiti od gazde Napolitanaca. Pominju se Arturo Vidal, Karim Benzema, Anhel Di Marija, Rui Patrisio ili PerinSuso, a u stručni štab kao Anćelotijev pomoćnik bi mogao da dođe Andrea Pirlo. Istovremeno bi klub mogli da napuste Hamšik, Kaljehon, Žoržinjo... 


tagovi

Karlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara