ZVANIČNO: Đulen Lopetegi novi trener Reala

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.06.18. | 16:55

Ovo niko nije očekivao

Kao grom iz vedra neba: Đulen Lopetegi novi je šef stručnog štaba Real Madrida!

Vest o imenovanju selektora španske reprezentacije potvrdio je aktuelni prvak Evrope, objavivši da je sa Lopetegijem dogovorena saradnja do leta 2021, a da će na klupku kraljevskog kluba sesti  po okončanju Mundijala u Rusiju, gde će pokušati da reprezentaciji Španije vrati krunu, koji je izgubila na prethodnom Prvenstvu sveta u Brazilu.

Izabrane vesti

Vest o postavljanju Lopetegija iznenađenje je skoro jednako onom kad je pre dve sedmice Zinedin Zidan podneo ostavku neposredno posle osvajanja treće Lige šampiona u nizu. Od tog dana veliki broj imena dovođen je u vezu sa Realom, od Maurusija Poketina, Masimilijana Alegrija, Arsena Vengera, Antonija Kontea, Joahima Leva...

A onda je Florentino Perez odlučio da još jednom šokira fudbalski svet i na užarenu stolicu postavi nekadašnjeg golmana, koji je za prvi tim Reala branio samo jednu utakmicu, iako je od 1988. do 1991. bio na platnom spisku Madriđana. Prethodno je tri sezone proveo u Kastilji, jednu je bio na pozajmicu u Las Palmasu, najdublji trag ostavio je u Logronjesu i Rajo Valjekanu, a zanimljivo je da je tri sezone bio član i najvećeg Reralovog rivala - Barselone (pet utakmica).

Iako je pre mesec dana potpisao novi ugovor sa FS Španije, do 2020, jasno je da će po okončanju Mundijala u Rusiji napustiti selektorsko mesto i posvetiti se klupskim obavezama.

FOTO: Action images


tagovi

Đulen Lopetegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara