Vlahović (©Reuters)
Vlahović (©Reuters)

Zvanično: Dušan Vlahović najbolji napadač Serije A

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.05.24. | 17:16

Srpski as dobio priznanje

Sezona nije završena kako su Dušan Vlahović i Juventus želeli, osvajanjem titule prvaka Italije, ali što se srpskog napadača tiče, ovo mu je najbolja u karijeri.

Nakon što je podigao trofej Kupa Italije, Vlahović je dobio najveće individualno priznanje u karijeri: danas je zvanično proglašen za najboljeg napadač sezone u Seriji A!

Izabrane vesti

Vlahović je sezonu u prvenstvu Italije završio sa 16 golova, ispred njega je bio samo Lautaro Martinez iz Intera. Ali, s obzirom na to sa koliko je problema Juventus izgurao ovu sezonu, Dušanov učinak je sve impresionirao, pa je danas u konkurenciji Paola Dibale (Roma) i Rafaela Leaa (Milan) proglašen za napadača godine.

Čak je i direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović u nedavnom intervjuu za Mozzart Sport rekao da Vlahović ima impresivnu sezonu, gledajući po tome kako Juventus igra i kako ga trener Maks Alegri koristi:

„Stave Vlahovića samog gore i hajde se ti “kokaj” sa njima sam. Ubi se dečko od trčanja, ne zna gde će više. On je mnogo golova dao ove sezone s obzirom na to kako Juventus igra, verujte mi“, rekao je Stojanović.

Na isti način, izgleda, razmišljaju i u Seriji A, pa su danas veliko individualno priznanje dodelili Dušanu Vlahoviću.


tagovi

Dušan VlahovićJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara