Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Zvanično: Edin Terzić ponovo u Dortmundu, ovog puta za stalno

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 16:07

Nemački trener potpisao ugovor do leta 2025. godine sa Milionerima

Na Vestfalenu ništa novo. Dortmund u narednu sezonu ulazi sa novim trenerom. Marka Rozea, sa kojim su se Milioneri rastali po završetku prvenstva, odmeniće Edin Terzić, potvrdio je nemački klub putem svojim zvaničnih kanala.

Nikako da se Borusiji posreći sa trenerom. Edin Terzić peti je izbor u poslednjih pet godina, odnosno otkako je Tomas Tuhel napustio klub. S tim što je aktuelni trener Čelsija napustio Vestfalen kako bi napravio iskorak u karijeri, svi posle njega su – oterani. Redom Peter Boš, njegov imenjak Štreger, Lusijan Favr i Marko Roze. Između poslednje dvojice “uleteo” je baš Terzić u decembru 2020. godine kao zamena za Favra, ali samo kao vršilac dužnosti iliti prelazno rešenje, pošto je imala u planu da Menhengladbahu kasnije preotme Rozea.

Izabrane vesti

Međutim, plan nije upalio i Dortmund je sa Rozeom uknjižio još jednu neuspešnu, sušnu sezonu. Otud, ponovo Terzić, ovog puta za stalno, odnosno do leta 2025. godine, do kada je saradnja dogovorena. Nije ni u prvom mandatu Edin bio loš, ekipu koja je u prvih 11 rundi upisala četiri poraza, na kraju je odveo u Ligu šampiona i pride se oprostio trofejem u Kupu Nemačke. Nadaju se u Dormtundu da će ovog puta moći da ode korak dalje i konačno izazove Bajern u borbi za titulu.

"Proteklog vikenda smo vodili nekoliko intenzivnih razgovora sa Edinom Terzićem i uvereni smo da je ova kadrovska odluka ispravna za Borusiju. Edin poznaje naš klub, okruženje, veliki deo tima i zna kako želimo da se prilagodimo kako bismo bili u mogućnosti da našim navijačima donesemo uspehe. Sezonu 2022/23 karakteriše novi sportski početak. Zajedno ćemo napredovati uz veliku radost i strast", rekao je sportski direktor Sebastijan Kel.

Kao što je Kel naglasio, naredna sezona predstavljaće novi početak za Dortmund. Obećavajući, reklo bi se, jer Terzić tek što je stigao u klub, a na vratima ga već čekaju petorica novajlija. Niklas Zile, Karim Adejemi, Salih Ozčan, Niko Šloterbek i Marcel Lotka, svi oni od prvog jula zvanično će postati novi igrači Borusije.

"Do sada bi mnogo ljudi trebalo da znaju koliko je Borusija važna u mom životu. Zato bih želeo da se zahvalim Akiju Vackeu, Mihaelu Corku i Sebastijanu Kelu na velikom poverenju i prenošenju ove velike odgovornosti. Svaki dan ćemo davati sve za uspeh tima i celog kluba", rekao je Terzić na promociji.


tagovi

Edin TerzićBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara