Zvanično: Embolo za 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 15:59

Ali, tu su bonusi koji bi značajno mogli da uvećaju ukupan iznos transfera

Od rekordnog pojačanja ostaće samo veliki gubitak... Brel Embolo je tog leta 2016. godine u Gelzenkirhenu dočekan kao najskuplje plaćeni fudbaler u klupskoj istoriji, a odlazi kao igrač koji bi mogao da ostavi veliki minus u kasi.

Tri godine posle transfera vrednog 26.500.000 evra Embolo je zvanično prešao u Borusiju Menhengladbah u transferu vrednom 10.000.000 evra fiksno. Istina, Šalke bi kroz razne bonuse mogao da inkasira još oko 7.000.000 evropskih novčanica, ali kada se uzme u obzir da je Kamerunac sa švajcarskim pasošem iz Bazela svojevremeno doveden kako bi se na njemu zaradio ozbiljan novac jasno je da je ceo posao veliki promašaj. Kako je objavio list Bild, za svaku godinu ugovora u kojoj Embolo bude odigrao bar 25 takmičarskih utakmica Šalkeu će biti uplaćeno po milion evra, a takođe slede i bonusi ako se Borusija bude plasirala u Ligu Evrope ili Ligu šampiona. 

Izabrane vesti

Embolo je s Borusijom potpisao ugovor do juna 2023. godine, a njegov boravak u Šalkeu mahom je protekao u oporavku od raznih povreda - od skočnog zgloba, preko frakture potkolenične kosti i stopala, do raznih povreda mišića, ramena...
"Poznajemo Embola dugi niz godina i pratili smo ga redovno dok je igrao za Šalke", rekli su odgovorni ljudi iz Borusije, na šta se nadovezao sportski direktor Šalkea Johen Šnajder:
"Odluka da prodamo Embola bila je jako teška. Na kraju dogovorili smo transfer zato što nam se Brel obratio i zatražio da promeni sredinu. Nije mu bilo lako u Šalkeu zbog povreda. Zahvalni smo mu beskrajno na posvećenosti i želji, na golovima i želimo mu sve najbolje u karijeri".

Borusija će u novu sezonu ući s potpuno novim napadom. Podsetimo, u klub bi trebalo da stigne i Markus Tiram, sin francuske legende Lilijana i napadač Gengana. Transfer bi trebalo da bude završen uskoro, pošto je Tiram završio svoje obaveze s mladom reprezentacijom Francuske na Evropskom prvenstvu u Italiji. 

Svi se nadaju da će Embolo uspeti da se vrati u život...

Foto: Via Twitter / @borussia


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara