https://www.chelseafc.com/en
https://www.chelseafc.com/en

Zvanično: Enkunku stigao u Čelsi i otvorio Havercu izlazna vrata Stamford Bridža

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 12:03

Francuski napadač potpisao šestogodišnji ugovor sa londonskim klubom, Lajpcig inkasirao preko 60.000.000 evra

Pukla je prva transfer bomba na Ostrvu, mada iznenađenja nema. Ono što je najavljeno još krajem prošle godine danas je samo ozvaničeno: Kristofer Enkunku je novi fudbaler Čelsija.

Prema pisanju Atletika, Čelsi je za francuskog napadača Lajpcigu platio nešto više od 60.000.000 evra koliko je iznosila njegova otkupna klauzula u ugovoru sa nemačkim klubom samo kako bi osigurao njegov dolazak na Stamford Bridž na kojem bi trebalo da se zadrži do leta 2029. godine.

Izabrane vesti

Sve i da je zaradio "samo" onoliko koliko stoji u ugovoru, Lajpcig je napravio jedan od najboljih poslova (doveden iz Pari Sen Žermena za 13.000.000 evra) i ujedno najveći izlazni transfer u istoriji kluba. Rekord je do sada držao Nabi Keita kojeg je Liverpul platio 60.000.000 evra, a ukoliko su navodi Atletika tačni Enkunku će se popeti na vrh liste najvećih prodaja nemačkog kluba.

Iako je tokom prethodne sezone imao problema sa povredama zbog čega je propustio i Mundijal u Kataru, Enkunku je takmičarsku godinu završio sa 22 pogotka i osam asistencija na 35 utakmica u svim takmičenjima. I ne samo da ju je završio kao najbolji strelac ekipe, već i kao najefikasniji fudbaler Bundeslige (podelio nagradu sa Niklasom Filkrugom).

Enkunku već neko vreme važi za jednog od najboljih napadača u Evropi, samo u prethodne dve sezone postigao je zbirno 58 golova i pride namestio još 29. Čelsi takvog igrača u ekipi u koju je samo prethodne godine uložio preko 600.000.000 evra – nema.

"Neverovatno sam srećan što sam se pridružio Čelsiju. Veliki trud su uložili kako bi me doveli u klub i radujem se što ću upoznati novog trenera i saigrače i pokazati navijačima Čelsija šta mogu na terenu. Pošto sam igrao u Ligi 1 i Bundesligi, sada želim da igram u Premijer ligi, jednog od najjačih liga na svetu. Vrlo sam uzbuđen zbog izazova i sa ponosom nosim dres Čelsija", izjavio je Enkunku na zvaničnom predstavljanju.

Njegov dolazak u klub značio bi da su Kaiju Havercu izlazna vrata otvorena. Arsenal je u prethodnih nedelju dana u pregovorima sa Čelsijem oko kupovine nemačkog napadača sa kojim je već dogovorio lične uslove. Tobdžije su rešene u nameri da dovedu Haverca i prema poslednjim najavama podigle su ponudu na 70.000.000 evra. Plavci traže sedam-osam više, ali se dogovor dva kluba naslućuje...



tagovi

Kristofer NkunkuLetnji prelazni rok 2023Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara