Zvanično: Eriksen na Old Trafordu tri godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 17:13

Drugo pojačanje Mančester Junajteda...

Mančester Junajted potvrdio je ono što je najavljivano poslednjih nekoliko nedelja: Kristijan Eriksen (30) stigao je kao drugo letošnje pojačanje na Old Traford!

Danac koji se uspešno vratio fudbalu nakon što je imao ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih mu je čak i život bio ugrožen tokom poslednjeg Evropskog šampionata, potpisao je ugovor na tri godine.

Izabrane vesti

Za sada nema informacija oko njegovih primanja...

"Mančester Junajted je poseban klub i jedva čekam da zaigram u njegovom dresu. Imao sam puno puta privilegiju da igram na Old Trafordu, ali učiniti to u crvenom dresu biće neverovatan osećaj", kazao je Eriksen.

On je zadovoljan što će sarađivati sa doskorašnjim trenerom Ajaksa Erikom Ten Hagom.

"Pratio sam njegov rad u Amsterdamu, dobro poznajem nivo detalja kojim se on i njegovi saradnici posvećuju. Razgovarao sam sa njim pre dolaska, saznao mnogo o viziji koju ima. Od tada sam još uzbuđeniji".

Podsetimo, Eriksen je u trenutku kada se srušio na utakmici protiv Finske bio igrač Intera. Pošto mu ugrađen defibrilator izgubio je mogućnost da karijeru nastavi u Italiji usled strogih pravila Serije A, te je potpisao kratkoročni ugovor sa Brentfordom i odmah pokazao da je sreman da ponovo igra na vrhunskom nivou.

Na 11 mečeva postigao je gol i namestio četiri...

"I dalje imam velike ambicije, mislim da mogu još mnogo toga da postignem. A ovo je svakako savršeno mesto za tako nešto".

Eriksen je do sada odigrao 237 utakmica u Premijer ligi, dao 52 gola i asistirao 71 put. U Junajted dolazi kao slobodan igrač i drugo je pojačanje tog kluba nakon Tajrela Malasije (22) iz Fajenorda, koji je plaćen 15.000.000 evra.


tagovi

Kristijan EriksenLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara