Zvanično: Filip Janković ima novi klub

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.19. | 14:32

Potpisao je za Triglav

Filip Janković ima novi klub. On će ove sezone nastupati za slovenački Triglav što će značiti da će se vratiti u tamošnji fudbal gde je već nosio dres Domžala i Radomlja pre tri godine. 

U Triglav stiže kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Janković ima 24 godine, a ovo će biti povratak u Sloveniju iz Španije gde je protekle dve godine igrao za Ekstramaduru i B tim Kordobe gde je bio na pozajmici.

Janković je prošlog leta kao slobodan igrač stigao u redove španskog trećeligaša Ekstremadure ali se nije naigrao, pošto je u prvenstvenim duelima samo dva puta ušao sa klupe. Ekstremadura je imala dobru polusezonu, nalazi se na drugom mestu na tabeli i trener nije računao na Jankovića u nastavku sezone. Zato je otišao na pozajmicu u Kordobu, a sada je promenio klub.
"Ovo je za mene pre svega šansa za svež start, ali i velika prilika za novo dokazivanje. Imam mnogo motivacije i želim da pomognem timu. Ima mnogo kvaliteta u svlačionici, za sada je sve odlično, atmosfera je jako dobra", rekao je Janković.

Gledaćemo Jankovića naredne sezone u Sloveniji, a Triglav u tamošnjem prvenstvu posle pet odigranih kola ima skor od dve pobede i tri poraza čime drži petu poziciju na tabeli.

To će Jankoviću biti treći klub u nama bliskoj državi. Videćemo kako će se snaći.

Ponikao je u Crvenoj zvezdi gde je postao jedan od najmlađih prvotimaca. Sa reprezentacijom Srbije na SP za omladince na Novom Zelandu osvojio titulu svetskog prvaka.

FOTO: NK Triglav Tviter


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara