Gabrijel Žezus  (©Arsenal)
Gabrijel Žezus (©Arsenal)

ZVANIČNO: Gabrijel Žezus za 52.000.000 na Emirejtsu, da li je Arsenal konačno dočekao pravu devetku?

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 10:12

Mikel Arteta dobio novo pojačanje…

Aleksandar Lakazet do ovog leta, a pre njega Lukas Perez, Lukas Podolski, Ču-Jung Park, Eduardo… Dugo već Arsenal traži “devetku” koja bi garantovala golove kao nekad Denis Bergkamp (on je nosio broj 10, da budemo pošteni), a sada se na Emirejtsu nadaju i da su je pronašli u – Gabrijelu Žezusu. Doskorašnji napadač Mančester Sitija i zvanično je zadužeo opremu Tobdžija u transferu vrednom 45.000.000 funti, odnosno nešto iznad 52.000.000 ako preračunamo u evre.

Za taj novac Arsenal je dobio fudbalera koji je u Sitijevom dresu odigrao 236 utakmica i postigao 95 golova osvojivši pride 11 velikih trofeja, računajući i četiri titule u Premijer ligi. Mada bi ga retko ko u svetu fudbala uvrstio među najbolje napadače današnjice, iako kod Pepa Gvardiola nije baš ni imao bezgranično poverenje.

Izabrane vesti

Kako je Siti ovog leta istresao 60.000.000 evra kako bi iz Borusije Dortmund doveo Erlinga Halanda, Brazilac je shvatio da će biti sklonjen u stranu i zatražio je transfer, a Mikelu Arteti je špic bio neophodan nakon što je Aleksandr Lakazet odlučio da se vrati u lionski Olimpik.

Veoma sam uzbuđen. Klub je uradio veliki posao kako bi doveo igrača ovog statusa. Gabrijela znam veoma dobro… Pojačanje na ovoj poziciji smo jurili već dugo vremena, a sada smo uspeli da dovedemo igrača koga smo želeli, tako da sam zaista srećan”, rekao je Arteta, koji polako troši kredit koji je dobio po dolasku u London decembra 2019. godine.

Jer iako daleko od samog vrha, nije baš da Arsenal ne ulaže u tim. Prošle sezone je za pojačanja (Ben Vajt, Martin Edegard, Aron Ramzdejl…) dao 167.420.000 evra, ovog leta se sigurnim korakom bliži novoj “stotki”. Podsetimo, pre Žezusa stigli su Fabio Vijeira (Porto/35.000.000 evra), pa mnogo jeftiniji Met Tarner (Nju Inglend/6.360.000), te mladi Markinjos (3.500.000) iz Sao Paula.

Najviše se ipak očekuje od Žezusa. Rekosmo, niko ga ne vidi u krugu najboljih napadača današnjice, ali otkako je Žezus debitovao u Premijer ligi samo su Serhio Aguero, Mohamed Salaha, Hari Kejn, Kristijano Ronaldo, Pjer Emerik Obamejan i Džejmi Vardi imali bolji učinak od Brazilca ako računamo broj datih golova u odnosu prema broju minuta na terenu. Žezus je mreže tresao na svakih 160 minuta, češće nego Olivije Žiru, Romelu Lukaku, Hjong Min Son...


tagovi

Gabrijel ŽesusLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara