Ilkaj Gundogan (©CF Barcelona)
Ilkaj Gundogan (©CF Barcelona)

ZVANIČNO: Gundogan simbol velikog povratka Barselone

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 10:22

Dugovi su još tu, ali kriza kao da je prošla

Titula se vratila na Kamp Nou, a sa njom i sav šarm kojim je Barselona u decenijama iza nas zavodila najveće fudbalske asove. Jer kako drugačije objasniti to što je Ilkaj Gundogan odlučio da posle možda i najbolje sezone u karijeri i osvajanja triple-krune sa Mančester Sitijem napusti tabor novog evropskog prvaka i bez sumnje dominantne sile današnjice kako bi se preselio u Kataloniju?

Upravo je to učinio. Barselona je i zvanično potvrdila: Gundogan je njen novi član! Ugovor do 2025. godine uz opciju da se saradnja produži na dodatnu sezonu. Prema ranijim medijskim navodima Nemac turskog porekla u Španiji će zarađivati 9.000.000 evra bruto po sezoni. Naravno da je mogao da na drugim mestima uzme i više.

Izabrane vesti

Ali opet, iako ima Barsa dugove, ima i dalje taj šarm koji je čini privlačnom. I nije isto igrati u kišnom Mančesteru i suncem okupanoj Barseloni. Nije sve u novcu.

Što se tiče fudbala, to ćemo tek videti. Nema sumnje da je Ćavi pokrenuo uspavanog giganta, ali još je to daleko od samog vrha Evrope. Prošle sezone su u Ligi šampiona ispali u grupi pošto su ispred Katalonaca bili Bajern Minhen i Inter. U Ligi Evrope izbacio ih je Mančester junajted.

Zvanično, Gundogan je prvo Barsino pojačanje za narednu sezonu mada bi iz Atletik Bilbaa kao slobodan igrač trebalo da stigne levi štoper Injigo Martinez, a iz Atletiko Paranensea za 35.000.000 evra plus 10.000.000 u premijama i talentovan Brazilac Viktor Roke. On će dobiti ugovor na šest godina i platu ne veću od 3.000.000 po sezoni.

Otišli su veterani kojima je istekao rok trajanja Serđo Buskets i Đordi Alba. Nadaju se da će se rešiti i Samjuela Umtitija, Klemona Lenglea, Seržinja Desta...

Vreme je za neku novu Barsu. Sa Pedrijem, Fatijem, Arauhom, Gavijem, Feranom , Rafinjom, Kundeom i Rokeom kao perjanicama. Gundogan je tu da ih sve usmeri. Zna on pravac.

Što se tiče upražnjenog mesta u Mančesteru, očekuje se da Siti istrese nekih 35.000.000 evra i iz Čelsija dovede Matea Kovačića.

 


tagovi

Ilkaj GundoganLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara