(©Reuters)
(©Reuters)

Zvanično: Heitinga završio misiju, Ajaks traži novog trenera

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.06.23. | 16:48

Kopljanici okončali sezonu bez trofeja

Jedna sezona bez trofeja i odmah kreće generalka u Ajaksu. Otišao je Edvin van der Sar iz uprave, a kofere je spakovao i dosadašnji trener Kopljanika Džon Heitinga.

Nekadašnji fudbaler Ajaksa je dobio ulogu vatrogasca zimus kada je klub prekinuo saradnju sa Alfredom Šrojderom, pa iako je Heitinga dobro krenuo, nije uspešno finiširao. Gigant iz Amsterdama nije osvojio nijedan od dva domaća trofeja, dok je u Ligi Evrope ispao od Union Berlina.

Izabrane vesti

Kada se podvukla crta, saldo je bio da Heitinga nije dovoljno dobar i danas mu je saopšteno da je slobodan.

Rekao sam jutros Džonu našu odluku. Na ličnom nivou to je bila jako teška odluka i nije mi bilo lako da mu kažem. On je uskočio da pomogne u jako teškom trenutku i dao je sve od sebe, bio je potpuno posvećen. I na tome smo mu zahvalni. Kada ga je preuzeo, Ajaks je bio na petom mestu, a završio je kao treći. Džon je mnogo toga naučio prethodnih meseci i voleli bismo da ostane vezan za klub”, rekao je Sven Mislintat, sportski direktor Ajaksa.

Ko ima najveće šanse da sedne na klupu, za sada se ne zna. Zimus je jedan od kandidata bio Peter Boš, koji je i sada slobodan strelac, pa ne bi bilo iznenađenje da dobije ponovo šansu u klubu koji je vodio u sezoni 2016/17.


tagovi

Džon HeitingaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara