(©Reuters)
(©Reuters)

Zvanično: Ibrahimović u reprezentaciji Švedske posle pet godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 13:33

Napadač će ponovo obući dres nacionalnog tima

Zlatan Ibrahimović zvanično se vratio u reprezentaciju Švedske nakon pet godina pauze. Centarfor Milana izvanrednim partijama u 39. godini pokazao je da još ima šta da pokaže na velikoj fudbalskoj pozornici, a igre u klupskom dresu bile su povod da preispita odluku o odlasku u reprezentativnu penziju i prvi put od 2016. godine obuče žuto-plavi dres.

Povratak centarfora zvanično je sopštio selektor Jane Anderson na konferenciji za medije povodom početka kvalifikacija za Svetsko prvestvo u Kataru istakavši značaj uloge koju će imati čuveni golgeter.

Izabrane vesti

"Ibrahimović je veoma dobar fudbaler, najbolje što smo imali u Švedskoj. To što želi da se vrati je dobro, pored onoga što može da donese na terenu, on ima i značajno iskustvo koje će biti od koristi ostalim reprezentativcima", izjavio je Anderson.

Ibrahimović će tako u okviru martovskih obaveza imati priliku da upiše prve minute za državni tim od Evropskog prvenstva 2016. godine. Prvi rival Švedske u aktuelnom ciklusu biće Gruzija 25. marta, a tri dana kasnije zvezu Milana i saigrače iz državnog tima očekuje gostovanje takozvanoj selekciji Kosova. Poslednji izazov pred povratak u klupske redove Šveđane očekuje 31. marta protiv Estonije na domaćem terenu.

Ibrahimović je za reprezentaciju Švedske do sada odigrao 116 utakmica i postigao 62 gola.

Švedska će se za mesto na svetskoj smotri u Kataru 2022. godine boriti kroz Grupu B u kojoj se nalaze još Španija, Grčka, Gruzija i tzv. Kosovo, a osim iskusnog napadača na spisku selektora Andersona našli su se: Karl Johan Džonson, Kristofer Nordelt, Robin Olsen, Ludvig Augustinson, Pjer Bengtson, Andreas Gankvist, Filip Helander, Emil Krafth, Mikael Lustig, Joakim Nilson, Viktor Lindelof, Karl Starfelt, Markus Berg, Jens Lis Mihael, Viktor Klaeson, Albin Kedal, Emil Frosberg, Aleksander Isak, Jesper Karlson, Dejan Kuluševski, Sebastijan Larson, Kristofer Olson, Robin Kuaison, Ken Sema i Matijas Svanberg.


tagovi

Zlatan IbrahimovićŠvedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara