(© AFP)
(© AFP)

Zvanično: Ide Mesi iz Pariza, samo još da vidimo gde će

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 15:00

Argentinac u subotu poslednji put na Parku prinčeva

Vreme je za zaokret. Možda klub želi, ali Lionel Mesi ne želi i zato će posle dve godine napustiti Pariz. Završetkom sezone Argentincu ističe ugovor i jasno je da ga neće produžiti, već otvoriti novo poglavlje u karijeri.

Da će u subotu veče razdužiti opremi Pari Sen Žermena potvrdio je i Kristof Galtije, šef stručnog štaba francuskog prvaka uoči meča 38. kola Lige 1 sa Klermonom.

Izabrane vesti

Imao sam veliku privilegiju da treniram najboljeg fudbalera u istoriji. U subotu će odigrati poslednju utakmicu za nas i nadam se da će ga navijači toplo pozdraviti“, priželjkuje Galtije, mada je pitanje šta će reći tribina, koja ga je nekoliko puta za ove dve godine dočekala zvižducima.

Najviše zbog podbačaja u Ligi šampiona. Može Galtije da priča šta hoće, Mesi na Parku prinčeva nije ispunio očekivanja. Dovede je sa namerom da podigne klub do statusa prvaka Evrope, a dve godine zaredom je završavao učešće već u eliminacionoj fazi, posle dvomeča sa Realom i Bajernom. Dosad je postigao 32 gola na 74 utakmica, čak i o tome može da se polemiše ako se zna koliko je visoko postavio standard.

Često su kritikovali Lea, ali je njegova sezona dobra. U prvoj godini mu je trebalo vremena da se prilagodi, a u drugoj je bio izuzetan. Kritike na njegov račun uopšte nisu opravdane. Impresivno je što je u 35. godini vukao reprezentaciju Argentine do mundijalske titule. Uvek je bio u službi tima”, smatra Galtije.

Mesijeva era u Parizu je gotova, samo se još ne zna gde će početi nova. Romantični povratak u Barselonu ne deluje realno, najviše usled ekomonskih problema sa kojima se suočavaju Katalonci, opcija je prelazak u Inter iz Majamija u MLS ligi, a poslednjih sedmica sve glasnije se priča kako bi Saudijci mogli da ga nagovore da potpiše za jedan od tamošnjih klubova.


tagovi

Pari Sen ŽermenKristof GaltijeLionel Mesi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara