Filip Stevanović (www.sc-heerenveen.nl)
Filip Stevanović (www.sc-heerenveen.nl)

Zvanično je, Filip Stevanović dve godine u Holandiji: Najbolji korak za mene

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 12:53

Putevima Sulejmanija, Đuričića, Mihajlovića…

Za Mančester Siti je još rano, a praksa je odavno uspostavljena. Prvi korak ka cilju – mestu u timu Građana – Filip Stevanović napraviće u Holandiji. Ali za razliku od braće Ilić (za početak NAC Breda, Luka je sada u Tventeu) i Slobodana Tedića (Zvole) doskorašnji fudbaler Partizana će minute sakupljati u Herenvenu, tamo gde su inostrane karijere započeli Miralem Sulejmani, Filip Đuričić i Nemanja Mihajlović.

Pozajmica bez prava otkupa naravno, odmah oročena na dve sezone tokom kojih će 18-godišnji Stevanović pokušati da se očeliči za evropski fudbal i nametne stručnom štabu Pepa Gvardiole.

Izabrane vesti

Ja sam Filip Stevanović, dolazim iz Srbije iz Partizana. I biću ovde na pozajmici dve godine. Igram napadača, levo krilo. Ne volim da pričam o sebi, ali volim da postižem golove, volim driblinge”, kratko se Stevanović predstavio navijačima.

Uveren da je povukao dobar potez.

Najbolja stvar za mene, najbolji korak. Herenven je zaista dobar tim i želim da pomognem timu da napravi rezultate. Znam da su mnogi mladi igrači igrali ovde i napravili velike karijere. Znam i Miralema Sulejmanija, Nemanju Mihajlovića, Filipa Đuričića. Želim da igram svaku utakmicu i da napravim dobre rezultate. Ne mogu da dočekam da upoznam saigrače i stručni štab”.

Zadovoljni su i u holandskom klubu.

Filip je jedan od najvećih talenata Srbije. I on i Siti imaju dobar predosećaj u vezi sa ovom pozajmicom. Filip je napadač orijentisan na gol. Ima dobar pregled, a jak je i individualno. Njegov dolazak nam otvara nove opcije u ofanzivi i zdravu konkrenciju na krilima”, komentariše tehnički menadžer Herenvena Feri de Han.

Lekarski pregledi su već obavljeni, samo još da stigne radna dozvola. Otvorena liga, fudbal na gol više, idealan stepenik za Stevanovića.

Podsetimo, Siti je Stevanovića platio 6.500.000 evra fiksno, dok bi u bonusima Partizanov prihod mogao da poraste i do 8.500.000.


tagovi

Filip Stevanovićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara