Zvanično: Sanogo zadužio Kastiljov broj

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 16:45

Crvena zvezda dobila prvo zimsko pojačanje

Nekoliko dana pregovora, dvodnevni medicinski pregledi, a zatim potpis ugovora sa Crvenom zvedom. Potencijalni reprezentativac Obale Slonovače Seku Sanogo je novi fudbaler srpskog šampiona, potvrdio je klub na zvaničnom sajtu.

Kao što je od ranije poznato Sanogo dolazi u Zvezdu na jednogodišnju pozajmicu iz Al Itihada. Crveno-beli će preuzeti deo plate igrača koji je najblistaviji deo karijere proveo u Jang Bojsu (oko 500.000 evra). Zanimljivo je da će Sanogo nositi broj 35 kao Segundo Kastiljo, zadnji vezni iz Ekvadora koji je u Ljutice Bogdana ostavio impresivan utisak.
„Srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu jer sam čuo da je najveći klub u Srbiji. Imam najviše ambicije, želim ovde da trijumfujem, da sa Zvezdom osvojim sve trofeje i ponovo na leto uđemo u grupnu fazu Lige šampiona“, rekao je Sanogo.

Izabrane vesti

Prema mnogim karakteristikama Sanogo je igrač kakvog je Zvezda dugo tražila. Letos je prvi pik bio Romao, ali se u poslednjem trenutku srpski šampion odlučio za Kanjasa i pogrešio. Veruju na Marakani da će sa Sanogom dobiti snagu i kreaciju u maneveru, te da će uz njega brže das sazri Njegoš Petrović.

Seku Sanogo rođen je 5. maja 1989. godine u Abidžanu. Posle Afrika sportsa, za koji je igrao do 2011. godine, snažni zadnji vezni (183 cm) iz Obale Slonovače preselio se u Tun i u tri sezone odigrao 65 mečeva (šest golova). Bio je iz Tuna pozajmljen Lozani na godinu i po dana (46 mečeva, dva gola), ali je po povratku u klub odigrao odličnu sezonu što mu je omogućilo transfer u Jang Bojs. Za pet sezona kluba iz Berna odigrao je 138 mečeva, postigao 13 golova i zabeležio 16 asistencija. Umesto u Rim, put ga je odveo u Al Itihhad u januaru 2019. gde je u timu za koji igra i Aleksandar Prijović na 19 mečeva postigao gol i zabeležio dve asistencije.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara