Zvanično je, srpski štoperski par će čuvati Fiorentinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 13:51

Posle devet godina se Matija Nastasić vratio u Fiorentinu

Srpski bedem će čuvati Fiorentinu u novoj sezoni iako je u jednom trenutku delovalo da Viola neće imati nijednog našeg fudbalera u sastavu.

Nakon što je Nikola Milenković produžio ugovor sa Violom, danas mu se pridružio Matija Nastasić. Fiorentina je zanimljivom mapom na društvenim mrežama najavila povratak Nastasića u Firencu posle devet godina. Na mapi je ucrtana ruta Beograd – Firenca – Mančester – Gelzenkirhen – Firenca što je najava Nastasićevog povratka u klub koji ga je lansirao u profesionalnoj karijeri.

Izabrane vesti

Nastasić je potpisao ugovor na dve plus jednu sezonu vredan 2.000.000 evra godišnje, a Šalkeu je pripalo 3.000.000 evra na ime obeštećenja. Mnogo bitnije za Šalke je da se rešio visoke Nastasićeve plate jer mu je budžet limitiran posle ispadanja u Cvajtu i ne može sebi da priušti igrače sa bundesligaškim platama.

Nastasić je kao 18-godišnjak došao iz Partizana u Fiorentinu 2011. pošto do tada nije odigrao nijedan meč u prvom timu crno-belih. Ali Viola je zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj saradnji sa agentom Falijem Ramadanijem tada za sitan novac dobila biser koji je godinu dana kasnije prodala Mančester Sitiju za preko 15.000.000 evra. Nastasić se u Mančesteru zadržao tri godine poče čega je prešao u Šalke čliji član je bio šest i po sezona.

Posle ispadanja Kraljevsko plavih u Cvajtu je bilo jasno da napušta Gelzenkirhen, tražili su ga Lacio, Milan, Valensija i još neki klubovi ali je na kraju jedva dočekao povratak u Violu. Pominjalo se prvo da će zameniti zemljaka Milenkovića u Firenci koji je imao ponude premijerligaša ali je on na kraju produžio ugovor za 3.500.000 evra godišnje umesto dosadašnjih 800.000. Nastasić će tako u štoperskom paru sa Milenkovićem zameniti Argentinca Peselu koji se vratio u Betis. 

„Presrećan sam što sam se vratio. zaljubljen sam u ovaj grad. Očigledno je da igrači nisu više isti kao kada sam ja igrao, ali neki ljud u klubu su i dalje tu. Već sam razgovarao sa Nikolom Milenkovićem i jedva čekam da pomognem timu. Forca Viola!“, poručio je Matija Nastasić po potpisu ugovora.

Pored njih dvojice, za mesto u odbrani Fiorentine bi mogao da se izbori i mladi Aleksa Terzić koji se vratio posle sjajne pozajmice u Empoliju i ovog leta se ozbiljno nameće treneru Italijanu za ulogu startera pored Kristijana Biragija.

U klubu je i Dušan Vlahović ali je sve izvesnije da će u megatransferu napustiti Violu i pojačati madridski Atletiko u narednih desetak dana.


tagovi

Matija Nastasićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara