Zvanično: Jojić među Vukovima

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 22:09

Srpski vezista napustio Bašakšehir

Pravo niotkuda, Miloš Jojić je u finišu prelaznog roka uspeo da realizuje transfer u kojem će pokušati da oživi karijeru.

Srpski vezista će do kraja sezone nastupati za austrijski Volfzberger kao pozajmljen igrač truskog Bašakšehira. Za sada nije poznato da li će Austrijanci imati opciju da otkupe Jojića od Bašakšehira sa kojim ima ugovor do leta 2021. godine.

Izabrane vesti

Očekivalo se da Srbin promeni klub u ovom prelaznom roku, ali je transfer u Volfzberger došao baš iznenada. Jojić je pre godinu i po dana došao u Bašakšehir Kelna u transferu teškom 2.000.000 evra, ali nije se snašao i u poslednje vreme je bio u drugom planu. Za sezonu i po je odigrao tek 14 mečeva i upisao po jedan gol i asistenciju. Ove sezone nije odigrao ni minut i bilo je jasno da Bašakšehir ne računa ozbiljno na njega.

On je u izjavama najavljivao da želi promenu u januaru, pominjao da bi najradije opet u nemačku Budnesligu gde je pored Kelna nosio i dres Borusije Dortmund, ali je na kraju završio u austrijskoj Bundesligi. Pre nekoliko dana se pominjao i kao želja Rubina iz Kazanja, ali je paraf stavio u Volfzbergeru.

Reč je o klubu iz grada Volfzberga, a tim je poznat po nadimku Vukovi. Posle 25 godina u nižim ligama, Volfzberger se 2012. pod komandnom palicom današnjeg Dinamovog trenera Nenada Bjelice plasirao u Bundesligu i od tada je standardan prvoligaš. Ubrzo je izborio prvi plasman u Evropu, a ove sezone je čak uspeo i da se plasira u Ligu Evrope gde je u teškoj grupi sa Romom, Borusijom Dortmund i upravo Jojićevim Bašakšehirom osvojio pet bodova.

Jojić će biti četvrti stranac, a drugi Srbin u aktuelnom timu. Društvo će mu praviti još jedan bivši Partizanov igrač Nemanja Rnić, a tu su još Nemac Lukas Šmit, odlični Izraelac Šon Vajsman kojeg traži Leganes i Senegalac Šeiku Dijeng koji je nedavno došao baš iz Bašakšehira.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara