Zvanično: Joveljić 2024.

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.19. | 19:10

Ajntraht predstavio pojačanje iz Crvene zvezde

Dejan Joveljić od danas je i zvanično novi fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta. Bundesligaš je objavio na svom zvaničnom sajtu kupovinu dosadašnjeg napadača Crvene zvezde koji je potpisao ugovor do 30. juna 2024. godine.
"Dejan je jako dobar centarfor, ali može kvalitetno da igra i kao krilo. Naravno, još uvek je mlad i ima dosta da uči, ali smo optimistični da će se brzo prilagoditi životu u Frankfurtu. Nadamo se da ćemo imati dosta utakmica sledeće sezone u kojima će Dejan imati šansu da se dokaže", istakao je sportski direktor Ajntrhta Fredi Bobić.

GOTOVO: Zvezda prodala Joveljića u Ajntraht! Otkrivamo sve detalje transfera...

Izabrane vesti

Iako klub sa Majne nije nigde zvanično objavio detalje transfera mladog reprezentativca Srbije, prema saznanjima MOZZART Sporta Crvenoj zvezdi pripada odmah obeštećenje od 4.000.000 evra plus 1.000.000 bonusa, koje će Ajntraht isplaćivati na svakih 20 utakmica. Dakle, čim Joveljić odigra 20 utakmica u dresu Orlova Zvezdi na račun leže 200 ili 250.000 evra, a ukoliko odigra 100 utakmica Zvezda odmah može da računa na čitavih 1.000.000 evra koji su predviđeni.

Takođe, mladi napadač će u prvoj sezoni će zaraditi 400.000 evra neto uz određene bonuse. Ugovor je rastući pa će srpskom golgeteru u svakoj sledećoj sezoni plata biti veća nego u prethodnoj.

Dejan Joveljić sa menadžerom Darkom Ristićem

Joveljić dolazi u Ajntraht kao naslednik Luke Jovića koji je postao najskuplja prodaja u istoriji nemačkog kluba. Prezadovoljni iskustvom sa Jovićem, Nemci su se odlučili da ga zamene Joveljićem koji je imao sličan put u karijeri od rodne Semberije preko omladinske škole Crvene zvezde i nekoliko mečeva u prvom timu crveno-belih. 

Za Joveljića su se ovog leta ozbiljno interesovali Benfika, Hetafe i Hofenhejm. Na kraju su dva nemačka kluba ostala u trci i pobedio je Ajntrhat. Sjajna iskustva koje imaju sa srpskim fudbalerima su naterala sportskog direktora Fredija Bobića i njegove saradnike da pobede u trci za autogram Dejana Joveljića

Joveljić će 7. avgusta napuntii 20 godina, a u prvom timu Crvene zvezde je odigrao 28 mečeva i postigao 14 golova uz dve asistencije. Uglavnom je ulazio kao sa klupe za rezervne igrače (14 puta) ili bi bio zamenjen (osam puta). Samo u šest navrata je odigrao celu utakmicu za prvi tim crveno-belih. Ipak, skautima ozbiljnih klubova nije promakao ogroman potencijal mladog reprezentativca Srbije i ekspresno su reagovali iz predostrožnosti da mu se cena ne multiplicira jer ga uskoro očekuje i takmičenje na EP za malde reprezentacije u Italiji. 

Foto: MOZZART Sport 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara