Najnovije vesti

ZVANIČNO: Ken na pet godina! Juve nema fiksnu klauzulu za otkup, ali...

Vreme čitanja: 2 minuta

Everton odneo veliku pobedu u pregovorima sa Starom damom

Čekalo se, čekalo, čekalo i konačno – evo ga! Nepunih sat vremena pošto je objavljeno da je prošao medicinske preglede na Gudison Parku Mojze Ken je obukao dres Evertona i poslao u svet prvu fotografiju kao igrač Karamela!

Everton je s novim golgeterom potpisao petogodišnji ugovor, a sa Juventusom je dogovorio transfer koji ipak ne ide na 40.000.000 evra, već na 30.000.000 evropskih novčanica i to sa sve bonusima. Obeštećenje iznosi 27.500.000 evra, uz još 2.500.000 evra u lako dostižnim bonusima.

TRANSFERI UŽIVO - nedelja, 4. avgust

Veliku pobedu odneo je Everton u pregovorima s Juventusom pošto se izborio za to da nema fiksne klauzule od 40.000.000 evra za povratak nazad, na čemu je Fabio Paratići insistirao od prvih razgovora. Juventus će, ipak, imati šansu da izjednači svaku ponudu koja bi u budućnosti stigla za Kena, ma koliko ona iznosila.
“Jako sam ponosan i počastvovan što ću nositi dres Evertona. Daću sve od sebe za ovaj tim. Ubeđen sam da je Everton klub koji želi najviše domete i da zajedno možemo da postignemo mnogo toga. Klub ima velike ambicije i radiću marljivo da pomognem kako bismo ispunili sve ciljeve“, izjavio je Ken za klupski sajt i dodao:
“Navikao sam da pobeđujem i želim da taj pobednički mentalitet usadim i u klub. Nadam se da ćemo zajedno doneti mnogo sreće navijačima“.

Uprkos tome što je još tinejdžer, Ken već ima tri nastupa za A selekciju Italije, a prošle sezone postizao je golove na svakih 94 minuta.

Britanski mediji navode da je Ken imao unosnije ponude od jačih klubova, ali da mu je Everton jedini garantovao sigurnu minutažu i mesto u startnoj postavi, pošto želi da se izbori za svoje mesto na Evropskom prvenstvu naredne godine.

Foto: EvertonFC

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva