Kiril Despodov (©Twitter)
Kiril Despodov (©Twitter)

Zvanično: Kiril Despodov kod Andrije Živkovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 11:54

PAOK je kupio krilnog napadača Ludogoreca za 3.000.000 evra

Veliko pojačanje za PAOK u finišu prelaznog roka. Fudbalski reprezentativac Bugarske Kiril Despodov potpisao je za crno-bele iz Soluna ovog ponedeljka, a Ludogorec će od tog transfera da prihoduje 3.000.000 evra.

Bilo je priče tokom leta o tome da će Despodov da se preseli u Englesku, drugoligaš Blekbern je uspostavio kontakt sa 26-godišnjim krilnim napadačem, ali do konačnog dogovora nije došlo. Kako je u Engleskoj transfer pijaca zatvorena, najbolji bugarski fudbaler današnjice se okrenuo ka Grčkoj.

Izabrane vesti

Potpisao je Despodov četvorogodišnji ugovor, a u Solunu će da zarađuje sjajnu platu. Konkretno, 1.300.000 evra godišnje. Uz to ugovorom su propisani i brojni bonusi koje bi mogao da aktivira ako opravda očekivanja.

Biće doduše zanimljivo videti kako će trener PAOK-a Razvan Lučesku da koristi Despodova. Bugarin igra na obe krilne pozicije, ali tokom karijere je najčešće igrao uz desnu aut liniju. To mesto zauzima srpski reprezentativac Andrija Živković, koji je tokom kvalifikacija za Ligu konferencije bio najbolji igrač crno-belih. Zbog toga, verovatnije je da nekadašnji fudbaler Partizana i Benfike ne menja poziciju, već da se Despodov navikne na levu aut liniju.

Despodov je dete Liteksa, a tokom karijere je igrao još za CSKA Sofiju, Kaljari i Šturm iz Graca. U Ludogorec je došao u oktobru 2020. godine, a od tada je odigrao 128 mečeva, uz učinak od 39 pogodaka i 55 asistencija. Za reprezentaciju Bugarske je dao 10 golova na 39 nastupa, uključujući i onaj 20. juna ove godine protiv Srbije (1:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Despodov je na toj utakmici nosio kapitensku traku.

PAOK će igrati u grupnoj fazi najmlađeg takmičenja UEFA zajedno sa Ajntrahtom, HJK Helsinkijem i Aberdinom. Prethodno je u kvalifikacijama eliminisao još jedan škotski tim, Harts. Prvi meč u Ligi konferencije Živković, Despodov i drugovi odigraće 21. septembra, kada će gostovati u Frankfurtu.

U prvenstvu Grčke PAOK je sakupio šest poena posle prva tri kola. Savladao je Asteras (3:0) i Kifisijas (2:1), ali je u nedelju izgubio od OFI Krita (0:1). Podsetimo, za PAOK pored Andrije igra i Živko Živković, on je rezervni golman crno-belih.



tagovi

Grčka 1PAOKKiril DespodovLudogorecAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara