Zvanično: Korona po bagatelnoj ceni do 2025. godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 11:33

Sjajan posao Sevilje

Meksički reprezentativac Hesus „Tekatito“ Korona je novi igrač Sevilje, zvanično je potvrdio španski klub.

Korona je stigao iz Porta u transferu teškom „samo“ 3.000.000 evra i potpisao je ugovor do leta 2025. godine. Kažemo „samo“ jer je njegova tržišna vrednost drastično veća i procenjuje se na oko 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ali Sevilja ga je dobila po bagatelnoj ceni zbog situacije sa ugovorom u Portu koji mu je isticao na kraju sezone. Meksikanac nije prihvatio ponudu za produžetak i Porto nije imao kud osim da ga proda ove zime kako bi naplatio makar neko obešetećenje i kako ga ne leto ne bi izgubio za džabe.

Još od letos je Koronin odlazak visio u vazduhu. Tada su ga želeli Arsenal, Totenhem, Milan, Lion, Fjorentina... I Sevilja. Ali Porto je tražio mnogo više nego što je mogao da dobije i nije želeo da proda igrača ispod 25.000.000 evra. Sevilja, kao i ostali klubovi, nije želela da plati toliki novac za igrača u poslednjoj godini ugovora čekala je zimu. Sada ga je dobila za siću.

Klub iz Andaluzije je ove zime bio prinuđen da dovede igrača na poziciji krila ili ofanzivnog veziste s obzirom na povrede Susa i Erika Lamele kojih do proleća neće biti na terenu. Opcija je bio i Rikardo Orsolini iz Bolonje, ali je Korona svakako bolje i isplativije rešenje.

Korona je prethodnih sedam sezona igrao u Portu za koji je odigrao blizu 300 mečeva i upisao 31 gol i 69 asistencija.


tagovi

Hesus KoronaZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara