Zvanično: Lajpcig doveo vezistu PSŽ-a za 15.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 10:55

Kristofer Nkunku novi je igrač Bikova

Lajpcig ima treće pojačanje ovoga leta i to ni manje ni više nego iz Pari Sen Žermena. Bundesligaš je predstavio Kristofera Nkunkua kao novog vezistu tima. On je potpisao ugovor do juna 2024. godine, nosiće broj 18 na dresu, a PSŽ će na ime transfera dobiti 13.000.000 evra plus 2.000.000 evra na ime bonusa.

Od 2010. do 2015. godine Nkunku je nosio dres Svetaca, prođao je kroz mlađe kategorije tima. Sa 18 godina je debitovao za PSŽ, a prošle sezone je odigrao ukupno 29 mečeva i postigao je četiri gola i imao dve asistencije. Osvojio je tri titule prvaka Francuske sa PSŽ-om.

Izabrane vesti

Nkunku ima 21 godinu i jasno je da je prevelika konkurencija u PSŽ-u naterala ovog igrača da promeni sredinu. Izabrao je Lajpcig i sada će imati tu priliku da gradi karijeru.

PSŽ je ovog jutra potvrdio transfer, a ubrzo ga je i Lajpcig predstavio kao novo pojačanje. Nkunku ima 21 godinu, a problem je bio što je mogao da igra na više pozicija, pa se na kraju nije pronašao na nekoj posebnoj kod Tomasa Tuhela. Kakogod, otišao je u tim koji će naredne godine igrati Ligu šampiona.

Ovog jutra se Nkunku pojavio na medicinskim pregledima, uspešno ih je prošao i potpisao na pet godina. Prema pojedinim informacijama PSŽ je zadržao određeni procenat od naredne prodaje Nkunkua.

Neki ga zovu i "švajcarskim nožem", što samo pokazuje da može da bude koristan na različitim delovima terena i u različitim ulogama.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara