Frenk Lampard (Foto: Reuters)
Frenk Lampard (Foto: Reuters)

Zvanično: Lampard greške iz Čelsija ispravlja u Evertonu i dobija trio pojačanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 14:50

Englez potpisao ugovor do 2024. godine

Dugo su vagali čelnici Evertona od kako su otpustili Rafu Beniteza. Dovodio se klub iz Liverpula u vezu sa brojnim trenerima, od Roberta Martineza, Žozea Murinja, preko Vitora Pereire, pa je čak postojala mogućnost da tim bude poveren Dankanu Fergusonu ili čak Vejnu Runiju. Na kraju je izbor pao na Frenka Lamparda. Bivši igrač i trener Čelsija je parafirao višegodišnji ugovor sa klubom, pa je i zvanično predstavljen kao novi šef struke na Gudison parku.

Izabrane vesti

"Velika je čast voditi klub veličine i tradicije koju ima Everton. Gladan sam da što pre počnem. U priči sa vlasnikom i direktorima prepoznao sam njihovu strast i ambiciju i nadam se da su oni prepoznali moju. Strast se oseća i kod navijača i to je ekstremno važno", rekao je Lampard nakon potpisivanja ugovora za klupski sajt.

Lampard je bez posla godinu dana, od kako ga je Čelsi 25. januara prošle godine zamenio Tomasom Tuhelom. Dovodio se u vezu i sa klupom Njukasla, koja je na kraju poverena Ediju Hauu. Kada se otvorilo mesto na klupi Evertona, stvorila se šansa za njegov povratak. Uprava kluba iz grada Bitlsa je pregovarala sa brojnim stručnjacima, dugo je za favorita važio Runi, ali je bivši fudbaler Evertona i Mančester junajteda odbio da napusti Derbi sa kojim se bori za opstanak u Čempionšipu.

"Everton je kontaktirao mog agenta i pitao me da dođem na razgovor za posao, ali sam odbio ponudu. Verujem da ću biti premijerligaški trener i 100 odsto sam spreman za to. Ipak, imam posao u Derbiju koji je važan za mene", istakao je Runi i zahvalio se na ponudi.

Ubrzo nakon toga ubrzan je proces sa Lampardom, koji je danas stavio paraf na vernost klubu sa Gudisona koji mu je obećao nekoliko pojačanja. Već je potpisan Anvar el Gazi, do kraja dana Everton bi trebalo da potpiše Donija van de Beka, a posle pisanja britanskog Telegrafa, nije nemoguće da do ponoći za klub iz Liverpula potpiše i Luka Jović.

Pred Lampardom je težak zadatak, s obzirom da su Karamele u seriji loših rezultata i posle 20 odigranih mečeva sede na čak 16. poziciji, sa samo četiri boda više od ugroženog Njukasla. U Čelsiju se nije proslavio, ali došlo je vreme za ispravljanje grešaka, ućutkivanje kritičara i dokazivanje da ima kvalitet da vodi klub u Premijer ligi.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Doni van de BekFrenk LampardEverton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara