Islam Slimani (©Reuters)
Islam Slimani (©Reuters)

Zvanično: Lisabon gori, vratio se veliki Islam Slimani!

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 23:37

Povratak alžirskog strelca u portugalski fudbal

Islam Slimani vraća se u portugalski fudbal! Ali ne u Benfiku kako se najavljivalo u slučaju da je Darvin Nunjez prihvatio rekordni transfer u Vest Hem za 54.000.000 evra, već - Sporting!

Nije mogao, a ni želeo alžirski golgeter da za srce ugrize navijače kluba u kojem su ga svojevremeno skovali u zvezde, uradio je sve kako bi ispunio san i vratio se na stadion Žoze Alvalade. Na tom putu prihvatio je sve - prvo je raskinuo ugovor sa Olimpikom iz Liona koji se svakako završavao za šest meseci, a potom ekspresno dogovorio sve sa aktuelnim šampionom Portugalije!

Izabrane vesti

Slimani je potpisao ugovor na godinu i po dana i tako se vratio šest godina pošto je otišao u Lester za 30.000.000 evra, što je i danas u top tri izlaznih transfera kluba svih vremena. Alžirac stiže kao zamena za Tijaga Tomasa koji je pojačao Štutgart, a Ruben Amorim dobio je više nego konkretno pojačanje za nastavak sezone. Slimani će se za mesto startnog centarfora takmičiti sa Paulinjom koji trenutno deli prvo mesto klupske liste strelaca zajedno sa Pedrom Gonsalvesom.

Alžirac u zelenom delu Lisabona ima kultni status, jedan je od omiljenih fudbalera među navijačima koji su vest o njegovom povratku dočekali u euforičnom raspoloženju.



tagovi

Islam SlimaniSporting LisabonLionOlimpik LionZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara