Zvanično: Matićev brat u Karabagu dve godine

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.20. | 11:53

Transfer ozvaničen

Najavu ovakavog transfera imali su prethodnih dana. Sada je sve dobilo zvanični oblik. Iskusni srpski vezista Uroš Matić karijeru će definitivno nastaviti u šampionu Azerbejdžana Karabagu.

Brat Nemanje Matića jutros je promivisan u pojačanje Karabaga, sa kojim je potpisao ugovor na dve godine. Uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci.

Izabrane vesti

Iskusni vezista se preselio na istok Evrope posle završene misije u redovima Apoela sa Kipra. Dakle ponovo će Matić igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u nekoj varijanti mogao bi da se nađe na putu Crvenoj zvezdi.

„Jako sam zadovoljan što sam ovde. Karabag je bio više nego konkretan, učinio je sve da me dovede. Poklonili su veliku pašnju. Vidi se da je klub organizovan. Jedva čekam da krenu utakmicu, nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate u prvenstvu i Evropi“, rekao je Uroš Matić

Transfer je realizovan posredstvom agenata Zorana Petrovića i Bojana Ilića.

Uroš Matić, godinu dana mlađi brat Nemanje Matića, celu profesionalnu karijeru gradio je van Srbije. Još kao junior otišao je u Košice, gde je počeo i Nemanjin put ka visinama, a odatle je išao u Benfiku B, pa NAK Bredu, Šturm, Kopenhagen, iz kojeg je bio na pozajmicama u Austriji iz Beča i prošle sezone u APOEL-u.

Na 33 nastupa prošle sezone za Kiprane Matić je postigao tri gola, dok je za pet asistirao.

Inače, trener u Karabagu biće mu legendarni i nama dobro poznati azerbejdžanski as Gurban Gurbanov.


tagovi

Uroš Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara