Ante Rebić (©AC Milan)
Ante Rebić (©AC Milan)

Zvanično: Milan i Ajntraht razmenili Silvu i Rebića, dve su verzije priče, a zvanični detalji pod velom tajne

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.09.20. | 20:07

Niko ne zna kako su i pod kojim uslovima završeni poslovi, navodno sve kako bi Fjorentina izvisila za novac...

Leta 2017. godine, Milan je rasipao pare na fudbalskoj pijaci kao pijani milioner. Nove gazde iz Kine su se zadužile do guše da direktorskom tandemu MirabeliFasone obezbede 250.000.000 evra za prelazni rok. A oni su odradili jedan od najgorih prelaznih rokova u novijoj istoriji fudbala.

A jedna od najskupljih grešaka je bio tada supertalentovani portugalski napadač Andre Silva. Celo leto je Milan jurio kapitalno pojačanje na poziciji “devetke”, pregovarao sa Obamejanom, Moratom, Belotijem, Dijegom Kostom i na kraju iskeširao 38.000.000 evra za Silvu iz Porta učinvši ga trećim najskupljim igračem u klupskoj istoriji. Očekivalo se da Andre Silva rešeta mreže narednih godina i vrati Milan u vrh italijanskog i evropskog fudbala.

Izabrane vesti

Desilo se sve suprotno. Portugalac je bio jedno od najgorih pojačanja, za prvi gol u Seriji A mu je bilo potrebno čak 17 utakmica i ukupno je dao samo dva prvenstvena gola za celu sezonu. Milan ga je posle samo jedne sezone poslao na pozajmicu u Sevilju (4.000.000 evra) koja nije htela da ga otkupi, a vrednost je nastavila da mu strmoglavo pada. Prošlog leta je Milan sa Ajntrahtom iz Frankfurta dogovorio trampu. Silva je otišao na dvogodišnju pozajmicu u Frankfurt da nasledi Luku Jovića, a po istom principu je na San Siro stigao Ante Rebić.

Portugalac je uspeo da donekle rehabilituje karijeru u Frankfurtu i sa 16 golova je bio najbolji strelac ekipe. Ajntraht je večeras odlučio da ga otkupi godinu dana pre isteka pozajmice i saopštio je da je potpisan ugovor do 2023. godine. Istovremeno, Milan je završio posao oko otkupa Anta Rebića. Ali, oko uslova dva posla nema ni reči! Tačnije, nema pouzdanih informacija, već dve verzije priče koja je prilično konfuzna.

Iz redova oba kluba su se trudili da finansijski detalji otkupa ne procure u javnost. Kako to obično biva, nemilosrdni Bild je pisao o detaljima. Prema toj verziji Ajntraht je otkupio Silvu za nešto manje od 10.000.000 evra. Dakle, Milan je izgubio ogroman novac na Portugalcu. Sa druge strane, Rebićev otkup iznosi oko 25.000.000 evra ali samo polovina ide Nemcima. Ajntraht je Rebića doveo 2016. na pozajmicu iz Fiorentine i posle dve godine ga otkupio za 2.000.000 evra uz obavezu da 50 odsto od narednog transfera isplati Violi. Kakva greška... Prema toj verziji, Ajntraht je kada se podvuče crta zaradio na Rebiću nešto više od 10.000.000 evra i skoro ceo taj iznos je uložio u kupovinu Silve. Milan je na kupovine Portugalca i Hrvata dao oko 63.000.000 evra, a od Silvinih pozajmica i prodaje je inkasirao nešto manje od 15.000.000 evra tako da je na ovo napadačkom ringišpilu ostao u minusu skoro 50.000.000 evra! I u tom scenariju najbolje je prošla Fiorentina koja je ni kriva ni dužna od Rebićevog transfera u Ajntraht inkasirala skoro 15.000.000 evra.  

Međutim, razlog zašto nijedan ozbiljan novinar u Italiji nije još objavio detalje jeste ona druga verzija koja je prilično konfuzna. Nezvanično se pominje da su Milan i Ajntraht samo razmenili igrače, odnosno da nijedan klub nije dao ni cent za ovaj posao. Razlog je da Fjorentina izgubi veliki novac! A sve zato što Viola ne želi da pregovara sa Milanom oko obeštećenja za Nikolu Milenkovića. Navodno, u Milanu su jako ljuti na čelnike Viole i zato su sa Ajntrahtom dogovorili ovakav posao, da Fjorentini ne bi otišao ni cent! E sad, to je verzija koja se pominje, nije zvanična informacija.

Dok neko ne izađe u javnost sa detaljima, ostaje misterija kako su i pod kojim uslovima završeni ovi transferi...



tagovi

Ante RebićAndre SilvaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara