Jovanović u društvu menadžera Branka Radovanovića i Uroša Jankovića
Jovanović u društvu menadžera Branka Radovanovića i Uroša Jankovića

Zvanično: Partizan prodao Đorđa Jovanovića! Srpski špic u Lokerenu do 2021.

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.08.18. | 17:03

Crno-beli dobijaju između 450.000 i 500.000 evra evra, u ugovoru opcija o produžetku

Ode Đorđe Jovanović u Belgiju! Ne u Briž, koji je dugo slovio kao kandidat za njegov potpis, ne u Mehelen gde bi ga tamošnji prvak prosledio na pozajmicu, ne ni u Standard iz Liježa, već u – Lokeren.

Inostrani mediji pominjali su obeštećenje od 400.000 evra, međutim, prema našim, dodše, nezvaničnim, saznanjima, Partizan bi od prodaje mladog napadača trebalo da dobije između 450.000 i 500.000 evra. Čini se, nesrazmerno njegovom potencijalu i mogućnostima, pogotovo posle informacije od pre mesec dana da će dobiti 700.00 evra na ime obeštećenja ako se dogovori sa Brižom. No, Brazilac Vesli nije otišao u Lacio, pa je klub sa stadiona „Žan Brajdel“ odustao od transfera Srbina i od tog trenutka sudbina špica iz „klase 1999“ bila je neizvesna.

Izabrane vesti

Sve do danas. Đorđe Jovanović je u društvu menaždera Branka Radovanovića i Uroša Jankovića doputovao u Lokeren, prošao je lekarske preglede i potpisao ugovor sa dvostrukim pobednikom Kupa Belgije. Saradnja je overena do juna 2021, a u papirima je i klauzula po kojoj je saradnju moguće produžiti na još jednu sezonu. Jovanovića u Lokerenu čeka Srbin Marko Mirić, nekadašnji vezista subotičkog Spartaka i Crvene zvezde, koji već tri godine nosi dres kluba na čijoj su klupi svojevremeno sedeli Slavoljub Muslin (dva mandata) i Aleksandar Janković (najpre kao aistent Muslinu, potom samostalno).

Jovanović u klupskim prostorijama

Upravo je Janković pohvalio Jovanovića, istakavši da je Lokeren napravio odličan posao.
Ubica u kaznenom prostoru, dečko ogromnog potencijala. Prošle sezone bio je treći izbor u napadu Partizana. Ovo mora biti sezona njegovoj proboja. Kapiten je vrlo talentovane omladinske reprezentacije Srbije. Ne očekujte od njega da vam već u narednom kolu odigra 90 minuta, ali uprkos mladosti može da bude od velike pomoći Lokerenu. Čim je klub pokazao ozbiljnost da ga dovede to nešto govori, zar ne? Jovanović je vrhuski napadač u nastajanju. Siguran sam“, pojasnio je nekadašnji strateg Crvene zvezde i selektor mlade reprezentacije Srbije.

Đorđe Jovanović je ovog leta ušao u poslednju godinu ugovora sa Partizanom, a činjenica da ga klub nije licencirao ni za kvalifikacione mečeve u Ligi Evrope, ni za Superligu Srbije, pokazuje da na njega nije računao. U najmanju ruku čudno ako se zna da je svaki put kad je dobijao šansu istu koristio, pa je lane dao četiri i namestio jedan gol za samo 445 minuta provedenih na terenu.


tagovi

Đorđe JovanovićLokerenLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara