Leonardo Spinacola (Reuters)
Leonardo Spinacola (Reuters)

Zvanično: Prvo pojačanje Napolija je ono što Konte najviše voli

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 14:18

Ugovor na sve godine vredan 1.800.000 evra po sezoni

Kada dovedete Antonija Kontea u klub, prvo na šta kao klub treba da se pripremite je da ćete morati da mu dovedete bekove. One ofanzivne jer Italijan ne odstupa od formacije sa trojicom štopera.

Napoli mu je tu želju danas i zvanično uslišio. Novi igrač Napolitanaca je iskusni levi bek Leonardo Spinacola. Povremeni italijanski rerprezentativac je došao kao slobodan igrač posle isteka ugovora u Romi i potpisao dvogodišnji ugovor vredan 1.800.000 evra neto po sezoni.

Izabrane vesti

Spinacola je idealan levi spoljni za ono na čemu Konte insistira i vertikalan fudbal koji forsira. Trener Napolija na toj poziciji već ima portugalskog reprezentativaca Marija Ruija, ali i Urugvajca Matijasa Oliveru koji je nešto defanzivniji i može da igra kao štoper.

Spinacola je ponikao u Juventusu koji mu nikad nije dao pravu šansu i selio ga je po raznim pozajmicama, da bi eksplodirao u Atalanti u periodu od 2016. do 2018. godine. Vratio se tada u Juve ali je odigrao svega desetak mečeva i prodat je Romi za blizu 30.000.000 evra. Tamo su ga pratili veliki propblemi sa povredama, pokidao je Ahilovu tetivu, često bio van stroja zbog sitnijih povreda i nije ostavio trag kakav su se Rimljani nadali.

Ipak, Konte mu i dalje veruje da je igrač koji može uspešno da pokriva levu stranu terena. Pre Spinacole, Napoli je ozvaničio i dolazak srpskog talenta Matije Popovića iz Monce čiji transfer je dogvoren još zimus. U narednim danima se očekuje da ugovore zvanično potpišu i dvojica štopera: Alesandro Bonđorno iz Torina i Rafa Marina iz Real Madrida.



tagovi

Leonardo SpinacolaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara