Ivan Rakitić u Sevilji (©Sevilla FC)
Ivan Rakitić u Sevilji (©Sevilla FC)

Zvanično: Rakitić se vratio u svoju Sevilju za 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 14:57

Ugovor na četiri godine

Ivan Rakitić je završio sa Barselonom i vratio se u svoju Sevilju posle šest! Šestostruki osvajač Lige Evrope pohvalio se na društvenim mrežama da je završio transfer i dobio veliko pojačanje u veznom redu.

Hrvatski reprezentativac stavio je potpis na četvorogodišnji ugovor, a Sevilja je Barseloni platila 1.500.000 evra. S tim što bi ta suma mogla da naraste na ukupno 10.500.000 evra, pošto je u dogovor ubačena klauzula koja bi Barseloni mogla da donese još 9.000.000 evropskih novčanica. Pod uslovom da Rakitić ispuni određene sportske zahteve u budućnosti.

Izabrane vesti

Tako je rešena još jedna misterija, a Barselona dobila za početak vrlo simboličnu sumu novca s kojom ne može gotovo ništa da napravi na tržištu. Rakitić je dugo vagao gde bi mogao da nastavi karijeru, pominjali su se klubovi iz Serije A i Premijer lige najviše, pa čak kratko i PSŽ, ali na kraju je možda doneo najbolji potez u ovom trenutku i vratio se u dobro poznatu sredinu gde će verovatno imati garanovano mesto u startnoj postavi i pritom će moći da se bori za trofeje. U Ligi Evrope, ako ništa drugo, mada će Sevilja svakako prvo igrati Ligu šampiona od jeseni.

Podsetimo, Rakitić je u Barselonu stigao baš iz Sevilje pre šest leta za 18.000.000 evra. U Barseloni je osvojio 12 pehara, uključujući i Ligu šampiona 2015. godine, plus četiri titule prvaka Španije. Kao igrač Sevilje nastupao je tri i po godine i za to vreme prikupio 149 nastupa, uz 32 gola i 41 asistenciju. 

Na izlaznim vratima Barselone još su Lionel Mesi, oko kojeg se digla neverovatna prašina ovih dana, te Luis Suarez, Arturo Vidal i Samuel Umtiti, pa i neki momci iz podmlatka na koje Ronald Kuman prosto više ne računa.



tagovi

Ivan RakitićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara