Robert Prosinečki (Star sport)
Robert Prosinečki (Star sport)

Zvanično: Robi Prosinečki kod Deja Savićevića!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 14:33

Hrvatski strateg preuzeo reprezentaciju Crne Gore

Ekskluzivno saznanje podgoričkih Vijesti od juče je danas dobilo i zvaničnu potvrdu.

Robert Prosinečki je novi selektor Crne Gore!

Izabrane vesti

Legenda Crvene zvezde će posle 30 i kusur godina sarađivati sa još jednom legendom kluba sa Marakane, Dejanom Savićevićem na čiji poziv je i preuzeo crnogorsku reprezentaciju. Ne treba trošiti reči kakvi fudbalski velemajstori su bili Žuti i Genije i kako su sarađivali na terenu kada su Zvezdu kao najbolji igrači vodili na krov Evrope. Sada će imati saradnju na relaciji predsednik – selektor i zadatak da Crnu Goru prvi put u istoriji odvedu na neko veliko takmičenje.

Klupa popularnih Sokolova je ostala upraženjena nakon završetka prethodnog kvalifikacionog ciklusa kada je došlo do rastanka sa Miodragom Radulovićem. Spekulisalo se imenima brojnih kandidata ali se Savićević na kraju odlučio za velikog prijatelja Prosinečkog. Dvojica velikana regionalnog fudbala su ostala u sjajnim odnosima i nakon što su napustili Crvenu zvezdu kao fudbaleri. Kasnije su joj se vraćali kada je to malo ko očekivao. Savićević kao igrač, Prosinečki kao trener.

Savićević je nakon kratkog i neuspešnog selektorskog mandata postao predsednik FS Crne Gore, a Prosinečki je nakon igračke karijere uplovio u trenerske vode. Bio je pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji Hrvatske, a samostalno je vodio Crvenu zvezdu, Kajzeri, Denizli, Olimpiju, Rudeš, a bio je i selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

„Novi selektor izabran je jednoglasnom odlukom članova IO i sa njim će biti potpisan ugovor na godinu“, saopšteno je iz FSCG.

Prosinečki će tako biti drugi selektor Crne Gore koji koji dolazi iz Hrvatske, nakon Zlatka Cica Kranjčara. Hrvatski stručnjak će debitovati 21. marta u prijateljskom meču protiv Belorusije u Antaliji, dok ga četiri dana kasnije očekuje test protiv Makedonije.


tagovi

Robert Prosinečkireprezentacija Crne GoreDejan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara