Najnovije vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

/ Izvor: mozzartsport.com

Zvanično: Salcburg doveo najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Vreme čitanja teksta: 1 minuta

Talentovani defanzivac Maksimilijan Veber stigao iz Sevilje i potpisao ugovor na pet sezona

Zvanično: Salcburg doveo najskuplje pojačanje u istoriji kluba
Maksi Veber

Talentovani austrijski defanzivac Maksimilijan Veber (21) vratio se u domovinu i potpisao petogodišnji ugovor sa tamošnjim šampionom Red Bul Salcburgom. Time je okončan njegov zanimljivi fudbalski "đir" u kojem je za šest meseci promenio tri kluba i tri države.

Naime, njega je Sevilja otkupila 1. jula zvanično od Ajaksa za 10.500.000 evra (posle šestomesečne pozajmice), a samo nekoliko nedelja kasnije prodala ga najdominantnijem austrijskom klubu za 12.000.000. Dakle, Španci su prihodovali oko 1.500.000 evra. 

Mladić koji je rođen u Beču stasao je u mlađim kategorijama Rapida, a podjednako dobro se snalazi i kao štoper i kao levi bek. Maks Veber je bio i reprezentativac Austrije u svim mlađim kategorijama, a ima pet nastupa i za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje.

Očigledno su u Salcburgu svesni potencijala koji momak poseduje, a Maksi Veber je i zvanično najskuplji fudbaler u istoriji ovog kluba. Njegov transfer od 12.000.000 evra srušio je prethodni rekord Munasa Dabura koji je pre tri godine stigao iz Grahopersa za 5.000.000. 

Foto: RB Salcburg

Komentari 2

Veličina slova

Ostale vesti

Uživo
Najava mečeva