Zvanično: Srbija u četvrtom šeširu, može na Hrvatsku, ne može na Švajcarsku

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 22:46

Žreb 2. decembra u Hamburgu

Kvalifikacije su zvanično gotove, poznat je 21 učesnik predstojećeg Evropskog prvenstva. Tri preostala saznaćemo nakon baraža koji će se igrati u martu sledeće godine.

Ništa se večerašnjim rezultatima nije promenilo kada je reprezentacija Srbije u pitanju. Ostali su Orlovi u četvrtom šeširu, iz kojeg će čekati žreb za grupe, koji će se održati u zgradi Filharmonije u Hamburgu 2. decembra u 18 časova.

Izabrane vesti

Nekih velikih promena po šeširima večeras nije bilo. Rumunija je iskoristila prednost domaćeg terena i pobedom nad Švajcarskom (1:0) ostala u drugom „ćupu“, dok su Sajdžije završile u četvrtom. To znači da neće moći treći put zaredom na velikom takmičenju da se sretnu u grupi sa Srbijom. Nije to loše, jer nemamo baš lepe uspomene na duele sa Švajcarcima.

Jedina bitna promena se tiče Hrvatske. Pobedom nad Jermenijom uskočila je u treći šešir, što znači da će moći da se nađe u grupi sa Srbijom na EP. A, vatreni su u četvrti „ćup“ pogurali Italiju, pa tako Orlovi neće moći da se prvoj fazi sretnu sa azurima, aktuelnim prvacima kontinenta.

Srbija neće moći da igra ni protiv tri pobednika baraža, a teško je proceniti ko bi to mogao da bude, pa samim tim i nije nam ta informacija preterano važna.

Raspored pred žreb, dakle, izgleda ovako:

Prvi šešir: Nemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Belgija, Engleska.

Drugi šešir: Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija.

Treći šešir: Holandija, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Češka.

Četvrti šešir: SRBIJA, Italija, Švajcarska i tri pobednika baraža.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbiježrebEURO 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara