Zvanično: Totenhem doveo igrača zbog koga je umalo izbio „građanski rat“

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 12:10

Detalji prelaska Stivena Bergvajna u redove ekipe iz severnog Londona

Totenhem je zvanično doveo Stivena Bergvajna iz PSV Ajndhovena!

Ovaj 22-godišnjak je imao medicinske preglede i dolazi u redove ekipe iz Severnog Londona kao zamena za Kristijana Eriksena koji je otišao u milanski Inter. Bergvajn je u Totenhemu potpisao ugovor do 2025. godine. Nezvanično, PSV bi za ovog igrača trebalo da dobije 30.000.000 evra, plus 2.000.000 kroz bonuse. Zadužio je broj 23 na leđima.

Izabrane vesti

Bergvajn je postigao 31 gol na 146 utakmica u PSV-u, a inače se radi o igraču koji je ponikao u redovima Filipsovaca.

Kako je tekao ovaj transfer, šta se sve dogodilo?

Ove sedmice nije trenirao sa PSV-om, a potom je obavio medicinske preglede u Londonu.

Holandski novinar Van der Kran objašnjava zašto bi Bergvajn trebalo da ima uspeha u Premijer ligi poput Marka Overmarsa. Takođe, objašnjava detalje kako je sve teklo.
"Igrač se sreo sa Murinjom u utorak ujutru. Otputovao je tamo sa roditeljima i menadžerom. Bio je veoma raspoložen da transfer bude odrađen na vreme. To je razlog što je umalo izbio građanski rat u PSV-u u subotu kada im je dva sata pred meč rekao: "Izvinite, ne mogu da igram ovu utakmicu, idem za London“. Isprva, navijači nisu mogli da veruju da njihov ponajbolji igrač nije spreman da igra", ističe Van der Kran.

On je dodatno objasnio da nikome nije bilo jasno zbog čega je klupska uprava sarađivala, ali jasno je da je po sredi - novac. Bila je priča da bi mogao da ode tek na leto i to ako dođe neki od većih klubova. PSV nije računao da bi mogao da se odrekne Bergvajna u januaru.
"Igrač je rekao da ako mora da igra do kraja sezone u PSV-u, ako uprava ne bude sarađivala, da bi igrao do kraja sezone. Ali, oni su bili voljni da ga puste da ide ove zime. Sigurno je prezadovoljan što je dobio takvu dozvolu kluba", objašnjava holandski novinar.

Da li će Bergvajn uspeti u Engleskoj?
"On je nizak, hitar, brz. Mislim da je igrač sa najboljim ritmom u Holandiji. Pokazao se dobro u nekim važnim utakmicama PSV-a. Zato i Ronald Kuman računa na njega za EURO. Može da igra skoro na tri pozicije u napadu. To je svakako interesantno Murinju. Kada imate brzinu, holandsko umeće i tehniku, mislim da takvi igrači dobro prolaze".

Totenhem je zvanično doveo zamenu za Eriksena, a sada Sparsima preostaje još da probaju da dovedu Olivijea Žirua koji im je interesantan kao teška devetka umesto povređenog Harija Kejna.

FOTO: Totenhem


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara