Guljelmo Vikario
Guljelmo Vikario

Zvanično: Totenhem umesto Raje doveo dva i po puta jeftinije golmansko otkriće iz Serije A

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 19:30

Guljelmo Vikario zvanično među Pevcima

Totenhem polako ali sigurno sklapa mozaik za narednu sezonu. Početkom juna doveo je trenera, krajem meseca rešio je još jedno od gorućih pitanja pred start nove takmičarske godine – pitanje golmana. Guljelmo Vikario je od ovog utorka i zvanično novi čuvar mreže londonskog tima.

Vikario u severni London stiže iz Empolija, a kao što je prethodnih dana najavljeno, tim iz Toskane inkasiraće oko 20.000.000 evra fiksno – pride još koji kroz bonuse – i tako ostvariti najveći izlazni transfer u istoriji kluba, a 26-godišnji Italijan potpisao je ugovor na pet godina.

Izabrane vesti

Totenhem je već nekoliko meseci bio u potrazi za golmanom, a lista potencijalnih kandidata vremenom se samo širila. Na vrhu iste bili su Valensijin Giorgi Mamardašvili i David Raja kao prioritet, ali u lodnonskom klubu nisu želeli da potroše blizu 50.000.000 evra, koliko su iz Brentforda tražili za španskog čuvara mreže.

Na kraju su se odlučili za oko dva i po puta jeftinije rešenje. Jeftinije što ne mora da znači i lošije, jer znamo svi da je Italija plodno tlo za golmane, a Vikario se u pre dve sezone profilisao kao jedno od otkrića, a prethodne kao jedan od najboljih čuvara mreže u Seriji A.

"Vikario je veoma dobar golman, biće najtraženiji golman prelaznog roka. On je golman koji mi se najviše sviđa u Seriji i sada je zreo za korak napred", pričao je u hvalospevima o Vikariju legendarni golman Intera Đanluka Paljuka nedavno.

Vikario je u Empoli stigao iz Kaljarija pre dve sezone, prvo u vidu pozajmice, da bi ga klub iz Toskane prošlog leta otkupio za 8.500.000 evra. Za Azure je branio na 69 utakmica, a u Totenhemu bi trebalo da navuče rukavice Uga Ljorisa o čijem se odlasku spekuliše još od kraja prošle sezone.

Guljelmov otac Mišel otkrio je pre nekoliko dana kako je došlo do dogovora sa Totenhemom, ali i da su pre londonskog kluba njegovog sina pokušala da dovedu još dva premijerligaša.

"Pre nedelju dana imao je video razgovor sa novim trenerom Angeom Postekogluom. Pričali su na engleskom i trener mu je rekao da je izabrao Guljelma jer se ‘probio’ baš kao i on. Trener je potom bio impresioniram time što dečko već zna engleski jezik. U januaru su još dva premijerligaška kluba došla po njega, Notingem Forest i Njukasl, ali Empoli je želeo da odloži transfer za leto", rekao je Mišel.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Giljelmo VikarioTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara