Stadion u Inđiji (©Starsport)
Stadion u Inđiji (©Starsport)

Zvanično: Treća godina i treći klub Nikole Maraša u Španiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 08:56

Ovog puta u pitanju je Alaves

Osetio je Primeru, ali ako hoće da se na nju navikne, moraće još jednom na kaljenje u Segundu. Nikola Maraš će tako zaigrati i u trećem klubu u Španiji, opet u drugoj ligi. Ono što je Mozzart Sport najavio, dobilo je zvaničnu potvrdu: Nikola Maraš će naredne sezone igrati u Alavesu.

Podsetimo, Maraš je prošle sezone debitovao u Primeri na pozajmici u Rajo Valjekanu, ali madridski tim na kraju sezone nije iskoristio opciju da ga otkupi za 2.000.000 evra, iako je bivši štoper Rada u finišu bio standardan u prvih 11. Čekali su u Raju kraj prelaznog roka sa nadom da će cena pasti, Maraš nije mogao da čeka, pa da zaigra u klubu bez dana priprema.

Izabrane vesti

Zato je morao da se vrati u Almeriju, koja je sa novim štoperskim tandemom i Srđanom Babićem kao osloncem obezbedila promociju u elitu, pa bi Maraš opet sezonu počeo na klupi. Štaviše, verovatno bi bio tek četvrti izbor na centralnom beku.

Odlučio se zato za drugačiji korak i odlazak u Alaves, koji ima ambiciju da se ekspresno vrati u elitno društvo. Zato će u ugovor o Maraševoj pozajmici biti i klauzulu po kojoj će Baski u slučaju promocije morati da ga odmah otkupe za 2.000.000 evra i pride mu daju ugovor na četiri godine. 



tagovi

Nikola Maraš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara