Đuro Zec (©Starsport)
Đuro Zec (©Starsport)

Zvanično: Đuro Zec posle 13 godina u srpskom fudbalu ide u Vijetnam

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 10:03

Hanoj je novi klub 31-godišnjeg fudbalera

Oni koji pažljivije prate srpski fudbal mogli su da ga upamte još dok je igrao u Donjem Sremu i činio onu strašnu ofanzivnu liniju tadašnjeg hita Superlige sa Radetom Krunićem, Aleksandrom Stanisavljevićem i Ognjenom Damnjanovićem. Igrao je Đuro Zec i u Borcu iz Čačka, Voždovcu, Napretku, na kraju TSC-u, pa i prvoligašima ČSK Čelarevu, Sremu i novosadskom Proleteru, ali je posle 13 godina u srpskom fudbalu, izuzimajući jedan kratak period u Krupi na Vrbasu konačno pronašao angažman u inostranstvu.

Istina, teško da je ovakav mogao da zamisli, ali 31-godišnje krilo karijeru nastavlja u vijetnamskom Hanoju. O tome se šuška već danima, ali TSC je danas i zvanično objavio o kom klubu je reč, uz već uobičajene čestitke.

Izabrane vesti

Finansijski detalji nisu saopšteni, ali teško da će TSC previše zaraditi, jer je prema dostupnim podacima Hanoj samo dva puta platio igrača, jednom doduše čak 1.420.000 evra, ali za Hoanga Vu Samsona, iliti Samsona Kajodea, Nigerijca sa vijetamskim pasošem i vlasnika zvanja najboljeg strelca u istoriji tamošnjeg prvenstva. Samson je naime u Vijetnamu postigao 201 gol, a Hanoj ga je doveo iz B tima madridskog Atletika.

Zec bi svakako trebalo da finansijski dobro prođe, pride i da stekne nezaboravna iskustva, a i da Vijetnamcima pokaže zašto je godinama bio jedan od najozbiljnijih fudbalera Superlige. Prošle je sezone, košarkaškim žargonom, ostvario dabl-dabl učinak od 10 golova i 10 asistencija. Ove je stao na šest golova i dve asistencije.

Sad je red na novu avanturu.



tagovi

TSC Bačka TopolaĐuro ZecZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara