Zvanično: Uroš Račić u Seriji A; Valensiji 2.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 20:03

Srpski reprezentativac novi igrač Sasuola

Prijala je Urošu Račiću pozajmica u Bragi. Imao je dobru sezonu i pomogao ekipi da se sa trećeg mesta plasira u kvalifikacije za Ligu šampiona (u kojima je ubedljivo eliminisala TSC iz Bačke Topole), a igrano je i finale portugalskog Kupa (u kom je uspešniji bio Porto). Po završetku sezone srpski reprezentativac vratio se u Valensiju s namerom da se nametne Rubenu Barahi, ali ga trener Slepih miševa nije video u svojim zamislima. Kako ne bi gubio vreme, Račić je krenuo u potragu za novim angažmanom i pronašao ga u Italiji.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde karijeru će nastaviti u Sasuolu, što je večeras zvanično potvrdio član Serije A. Ugovor je potpisan do 2027, a od transfera Uroša Račića Valensija će dobiti 2.500.000 evra.

Izabrane vesti

"Ja bih voleo da ponovo igram za Valensiju i siguran sam da mogu da pokažem da sam spreman da budem najbolji, kao u sezoni 2020/21, ali je onda došao trener koji me nije hteo (Voro). Ako promenim sredinu svejedno, znam da će ovo biti moja najbolja godina u životu, jer se osećam spreman da igram vrhunski fudbal", ispričao je Račić u nedavnom intervjuu za Mozzart Sport.

Vest o dolasku Srbina u Sasuolo prvi je objavio čuveni italijanski novinar Đanluka Di Marcio, dok Španci pišu da se 25-godišnji Kraljevčanin oglušio o klupsku disciplinu i otišao u Italiju pre nego što je dobio dozvolu Valensije. Kako bilo, posao je završen, a Super Deporte dodaje da bi s bonusima Valensija mogla da zaradi 3.000.000 evra.



tagovi

Uroš RačićValensijasasuolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara