Zvanično: Vakulko napustio crno-bele

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.07.19. | 09:33

Njegov novi klub je Dnjepar-1

Došao je s reputacijom jednog od najboljih mladih igrača Ukrajine, kapiten je mlade reprezentacije te zemlje. Novinari u domovini nadenuli su mu nadimak "Ukrajinski Ozil", ali u Partizanu ni da opepeli. Bilo je izvesno da će Juri Vakulko (21) posle jednogodišnje pozajmice u Arsenalu iz Kijeva morati da potraži novu sredinu, odnosno da je njegov odlazak samo pitanje vremena. I evo, ukrajinski Dnjepar-1 obelodanio je da se dogovorio sa doskorašnjim vezistom crno-belih.   

Vakulko je u Humsku stigao u januaru 2018. Za nepunih šest meseci u crno-belom odigrao je svega 109 minuta u Superligi (na dve utakmice), posle čega je otišao u Kijev. Ni kod Fabricija Ravanelija, u Arsenalu, nije se naigrao. Samo devet utakmica. Savo Milošević nije uzeo u razmatranje Ukrajinca po isteku pozajmice - em što su crno-beli dobro popunjeni u sredini, em što bi Vakulko zauzimao mesto stranca - tako da je rastanak bio neminovnost. 

Izabrane vesti

Zanimljivo da je Juri Vakulko u Partizan došao iz Dnjepra, kluba koji je bankrotirao i preselio se u amatersku ligu. Njegov novi klub Dnjepar-1 u neku ruku je naslednik starog Dnjepra i za dve godine iz treće lige stigao je do elite.

Upravo danas Dnjepar-1 igra prijateljsku utakmicu sa Olimpikom iz Donjecka (16.00).

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara