Abdulhakim Al Tuvaidžri (©YouTube)
Abdulhakim Al Tuvaidžri (©YouTube)

Zvanično: Željo doveo trenera školovanog u Britaniji i Barseloni, a sa iskustvom iz Slavije Prag

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 13:17

Saudijac na klupi sarajevskog premijerligaša

/Od dopisnika Mozzart Beta iz Sarajeva/ 

Kada je pre šest dana Nermin Bašić razrešen dužnosti šefa stručnog štaba fudbalskog kluba Željezničara, pričalo se mnogo o njegovom nasledniku. Kružila su u javnosti mnoga domaća imena, a dok se čekalo na to, u međuvremenu je ekipu na utakmici za vikend vodio Haris Alihodžić. Onda je kao grom iz vedra neba stigla informacija da će užarenu klupu preuzeti trener iz Saudijske Arabije?! 

Izabrane vesti

Dočekano je ta vest sa dozom skepticizma, ali je ubrzo postalo jasno da stvarno ima istine. Saudijski strateg Abdulhakim Al Tuvaidžri predstavljen je danas na Grbavici kao novi trener Željezničara.  

Al Tuvaidžri ima 44 godine i dugo je već vlasnik UEFA pro licence. Nikada međutim nije vodio samostalno neki profesionalni klub, prethodnih sezona je radio kao pomoćnik Jindrihu Trpisovskiju u Slaviji iz Praga. 

Školovao se Al Tuvaidžri u Velikoj Britaniji, licence je dobijao u fudbalskim savezima Engleske, Škotske i Severne Irske. Uz to je pohađao i institut Johana Krojfa u Barseloni, na kojem je završio master fudbalskog menadžmenta. 

"Zadovoljstvo je biti tu. Hvala ljudima koji veruju u ovaj projekat i strategiju. Za mene je ovo trenutak ponosa i velika čast da budem deo kluba s ovakvom istorijom, dugom preko 100 godina. Klub je prošao kroz različite faze, a nadam se da ćemo zajedno ostvariti ciljeve. Hvala celom menadžmentu kao i ljudima iz Saudijske Arabije, koji su u mene mnogo uložili. Nadam se da je ovo početak kvalitetne saradnje. Cilj je vratiti Željezničar tamo gde zaslužuje da bude. Rezultati poslednjih godina nisu kakvi bi trebalo da budu. Verujem u sebe i svoje pomoćnike, te da ćemo vratiti klub tamo gde mu je mesto", istakao je trener iz Saudijske Arabije prilikom preuzimanja kormila. 

Abdulhakim Al Tuvaidžri će na klupi Želje debitovati za vikend i to na teškom gostovanju u Banjaluci kod vodećeg Borca. Saudijski stručnjak će imati težak zadatak budući da Plavima ove sezone ne svetaju ruže. U prvenstvu su tek na šestom mestu sa 18 osvojenih bodova. 

Ovim potezom Željinog rukovodstva je ispisana istorija fudbala u Premijer ligi, budući da je Al Tuvaidžri prvi trener sa arapskih prostora koji će raditi u BiH.


tagovi

FK ŽeljezničarBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara