Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

Zvanično: Zinedin Zidan više nije trener madridskog Reala

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.05.21. | 12:17

Odlazak francuskog stručnjaka je nedeljama unazad najavljivan, a sada je i potvrđen

Posle sezone bez trofeja, Zinedin Zidan je odlučio da digne sidro. Najavljivali su španski mediji nedeljama unazad da je Francuz doneo odluku o odlasku iz kluba, a sada je sve dobilo i zvaničan epilog: drugi mandant francuskog stručnjaka u Madridu je okončan, saopšteno je iz Real Madrida.

Subota, 21.00: (2,00) Mančester Siti (3,35) Čelsi (3,90)

Izabrane vesti

Po neuspešno okončanoj trci za titulu u Španiji sa Atletikom, nije želeo da potvrdi da li odlazi, ali je takav rasplet ipak nagovestio.

"Suština je da nismo osvojili ništa, a fudbaleri žele da podižu trofeje. Danas moramo da budemo smireni, a narednih dana ćemo pričati o svemu. Vrlo brzo ćemo znati šta će biti. Ne samo sa mnom, nego kakvi su planovi Reala za narednu sezonu. Znamo svi šta je Real i šta znači kada se godina završi bez trofeja", izjavio je pre samo pet dana.

Po drugi put odlazi sa Santijago Bernabeu stadiona svojom odlukom. Prethodno je to uradio takođe u maju, pre tri godine. Interesantno, pet dana nakon osvajanja treće uzastopne titule u Ligi šampiona.

Vratio se u martu 2019. godine da "gasi požar", posle neuspešnih epizoda Julena Lopetegija i Santijaga Solarija na klupi Kraljevskog kluba. U julu minule godine osvaja titulu u Primeri (drugu u trenerskoj karijeri), podigao je i trofej u Superkupu Španije. Ipak, u nedavno okončanoj sezoni ostao je praznih šaka i zbog svega na kraju odlučio da napusti klub. Hteo je Florentino Perez da ga zadrži, ali ni ovoga puta nije uspeo da promeni stav popularnog Zizua.

"Real Madrid saopštava da je Zinedin Zidan odlučio da okonča svoj mandat kao trener u našem klubu. Vreme je da ispoštujemo njengovu odluku i pokažemo mu koliko smo cenili njegov profesionalizam, posvećenost i strast tokom svih ovih godina, kao i zbog svega što za Real Madrid predstavlja. Zidan je jedan od najvećih mitova Real Madrida i legenda o njemu prevazilazi okvire onog što je uradio kao trener i igrač za ovaj klub. Svestan je da je u srcu Real Madrida i da će ovaj klub zauvek biti njegov dom", stoji u saopštenju španskog giganta.

Predvodio je Real sa klupe u 263 navrata, ostvario je 174 pobede i osvojio dve titule i dva Superkupa u Španiji, tri trofeja u Ligi šampiona, dva pehara UEFA Superkupa, dok je u dva navrata bio i prvak sveta. Kada se sve sabere, trofej je u proseku osvajao na svake 24 utakmice. Impresivan učinak, za kratko vreme je izrastao u jednog od najboljih evropskih trenera, videćemo gde će ga put dalje odvesti.

Kada je u pitanju klupa Reala, prema pisanjima španske Marke, na stolu su ostale dve opcije. Maks Alegri je otpao, vraća se u Juventus (što zatvara i jedna vrata Zidanu), pa kao favoriti za upražnjenu poziciju šefa struke Blankosa figuriraju legendarni Raul Gonzales i doskorašnji trener milanskog Intera Antonio Konte.



tagovi

Real MadridZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara