Zvezda bez borbe do duple krune, Spartak bojkotovao finale kupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 18:40

Subotičanke se pojavile sa sedam igračica u protokolu i na taj način iskazale nezadovoljstvo zbog oduzete titule

Pre oko mesec i po dana u Superkupu Turske Fenerbahče je sa omladincima izašao na megdan Galatasaraju i posle samo minut igre se povukao sa terena, prepustivši ljutom rivalu pehar bez borbe, a vrlo sličan scenario gledali smo ovog popodneva u Kruševcu u finalu Kupa Srbije za žene.

Trofej je pripao fudbalerkama Crvene zvezde, mada za njega nisu morale da proliju ni kap znoja, budući da je finale rešeno mnogo pre nego što je i počelo. Subotički Spartak odlučio je da bojkotuje utakmicu i praktično se 'skloni' beogradskom timu sa puta ka duploj kruni.

Izabrane vesti

Finale na stadionu Napretka trebalo je da predstavlja fudbalsku poslasticu imajući u vidu da je reč o duelu šampiona i vicešampiona Srbije, međutim, u Spartaku su rešili da iskažu nezadovoljstvo zbog odluke FSS Srbije da im oduzmu bodove i titulu prvaka dodele Crvenoj zvezdi. Stoga je subotički tim na finale stigao sa sedam igračica u protokolu, a svega desetak sekundi po početku utakmice Belovan je pala na zemlju, te je morala da izađe iz igre.

Kako nije bilo fudbalerki na klupi koje bi mogle da je odmene, glavni arbitar meča Milica Milovanović, morala nekoliko minuta kasnije da dosudi kraj meča i pobedu dodeli Crvenoj zvezdi.

Spartak je u prvom delu sezone slavio protiv Crvene zvezde, ali je bez bodova ostao zbog greške u registraciji mađarske fudbalerke Fago, te je utakmica registrovana službenim rezultatom (3:0) za crveno-bele, a subotički klub kažnjen je od strane FSS oduzimanjem jednog boda. Popularne Golubice potom su se žalile Sportskom sudu u Lozani, ali je žalba odbijena.


tagovi

ŽFK Crvena zvezdaŽFK Spartak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara